fifa-14-nevyjde-na-wiiu
Novinka Fifa 14 nevyjde na WiiU

Fifa 14 nevyjde na WiiU

Ondřej Švára

Ondřej Švára

21. 5. 2013 06:35
Reklama

Fifa 14 se nám dnes s velkou pompou ukáže při představování nového Xboxu a v této souvislosti máme velké štěstí, že se neukazuje třeba konzole Wii U. Na ní se totiž nového mainstreamového fotbalu nedočkáme. Electronic Arts oficiálně potvrdilo, že čtrnáctý díl se na konzoli od Nintenda letos nechystá.

Důvod je čistě komerční. Loňská třináctka totiž byla na WiiU úplný propadák. EA sice nezveřejnilo prodejní čísla, ale prý zažilo velké zklamání. Firma proto nemá zájem portovat hru na nevděčnou platformu, což je vcelku velký obrat v obchodní strategii, protože právě značka FIFA byla dosud proslulá tím, že vycházela na kdeco bez ohledu na výsledky. Nedávné zeštíhlení Electronic Arts si prostě vybralo další daň.

Normálně bychom řekli, že Fifa 13 se na WiiU neprodávala, protože Nintendo se zaměřuje na jiné publikum. Ovšem na novou konzoli se prodávají špatně všechny hry, neboť nový hardware vlastní stále dost málo lidí. Špatný prodej Wii U potvrzují i předběžná čísla za duben, kdy se v Americe prodalo jen 38 tisíc kusů koznolí. Pro srovnání - starý Xbox prodal 130 tisíc kusů a PS3 sto tisíc. Wii U je dokonce horší než jeho přímý předchůdce. Wiička se v dubnu prodalo 42 tisíc kusů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama