vyvoj-the-last-guardian-pry-neprerusen
Novinka Vývoj The Last Guardian prý nepřerušen

Vývoj The Last Guardian prý nepřerušen

Marek Švrkala

Marek Švrkala

12. 6. 2013 15:36
Reklama

Aktualizováno 2: S komentáři k The Last Guardian se dnes roztrhl pytel. S utvrzením fanoušků, že je hra stále ve vývoji, přispěchal i Scott Rohde, jeden z vysoce postavených manažerů americké pobočky Sony. „Nemluvíme o tom, kdy The Last Guardian vyjde, přesto stále jde o titul, ke kterému v rámci PlayStationu přistupujeme s láskou. Každý z nás přece vidí, jak fanouškovská základna hry emotivně reaguje na každou informaci,“ uvedl pro Joystiq Rohde. Na hře prý v japonském studiu Sony pracuje spousta lidí.

Aktualizováno: Na včerejší vyjádření Jacka Trettona, šéfa americké zábavní divize Sony, zareagoval Shuhei Yoshida ze Sony Worldwide Studios a informace o přerušení vývoje The Last Guardian dementoval. „Angličtina není mým rodným jazykem, ale ten výraz – přerušení – je zavádějící,“ řekl Yoshida serveru Kotaku. „Hra je v aktivním vývoji. Vedoucí designér Fumito Ueda sdělil novinky před několika měsíci. A od té doby se nic nezměnilo. Vývoj vůbec nebyl přerušen, nejsme ale připraveni hru znovu představit. Až budeme, uděláme to. Prosíme počkejte.“

Slova Yoshidy fanoušky mohou uklidnit, předchozí vyjádření si ale pravděpodobně Tretton také nevycucal z prstu. Že by tak byla hru zrušená pouze pro PlayStation 3 a vývoj pokračoval jen na next-gen? To snad ukáží nadcházející měsíce a my doufáme, že v nich Sony ukáže přepracovaný The Last Guardian a zároveň zlepší komunikaci mezi svými odnožemi.

Vývoj The Last Guardian prý nepřerušen
i Zdroj: Hrej.cz

Původní zpráva: V minulém týdnu se opět spekulovalo o tom, že Sony na své konferenci během E3 ukáže The Last Guardian od japonského studia Team Ico. Vysněné hry navazující na kultovní ICO nebo Shadows of the Colossus jsme se ale nakonec nedočkali. Přitom oznámena byla už v roce 2009 a podle původních plánů měla být na trhu už skoro dva roky. V únoru letošního roku navíc Fumito Ueda, kreativní ředitel vývoje, řekl, že by hráči měli očekávat ohlášení nového data vydání.

„Je skvělé, že v našich výtečných vývojářských studiích po celém světě připravujeme tolik projektů. Ty nikdy úplně nerušíme, takže ani The Last Guardian neskončil, vývoj této hry ale momentálně má pauzu,“ vysvětlil Jack Tretton, šéf Sony Computer Entertainment of America. Fanoušci tak mohou doufat, že ono přerušení vývoje bude jen dočasné a práce se zase brzy rozjedou. V traileru z roku 2009 si můžete připomenout, o co vlastně přicházíme.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama