diablo-3-se-docka-prvni-expanze
Novinka Diablo 3 se dočká první expanze

Diablo 3 se dočká první expanze

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

21. 8. 2013 15:20 5
Reklama

Aktualizováno: Přikládáme teaser s různými gameplay záběry.

Původní zpráva: Po několika dnech spekulací to máme černé na bílém. Tedy, možná černé na červeném. A možná to vůbec nebude černé, ale jenom červené. Zkrátka a dobře - rozšíření pro třetí Diablo konečně dostalo reálnou podobu. Bude se jmenovat Reaper of Souls a Blizzard ho před několika okamžiky oznámil na své tiskové prezentaci. Co všechno v něm najdeme?Tak za prvé, zbrusu nový akt. Pamatujete na datadisk Lord of Destruction pro dvojku? Zhruba tak dlouhý by měl Reaper of Souls být.

Také si budete moci užít zvýšený level cap, nové možnosti poté, co hru dohrajete a pochopitelně nesmí chybět nové vybavení, které bude padat ze zabitých monster. Blizzard prý dokonce chystá systém "Loot 2.0," který má zajišťovat, že vám jednak nebude padat tuna nepotřebného balastu, ale hlavně, že většina předmětů bude určena přímo pro vaši konkrétní postavu, přičemž brán v potaz bude její aktuální level, použité vybavení a další parametry. Ve zkratce - snad už tedy nestane, že vám pro magicky založenou postavu vypadne sedmkrát za sebou "naštípnutý meč."

Příběh se točí kolem Malthaela, anděla smrti, který získal kontrolu nad černým kamenem duší (black soulstone). To by samo o sobě nebylo nic extra, prostě černý šutr, jenže v tom šutru se skrývá duše samotného Diabla, hůů! Samotná hra má být o dost temnější, než původní trojka. Dočkáme se vysávání duší z civilního obyvatelstva v přímém přenosu, padlých andělů a uliček tak temných, že se do nich bojí chodit i zdejší zlý výrostek Hugo. Expanze se totiž bude odehrávat ve městě Westmarch, jež nabídne spoustu tajemství k objevování, včetně něčeho, co se jmenuje Death Orbs. Čekáme roztančené poníky a už teď nám je jasné, že to nebude pravda.

A na závěr to úplně nejlepší. Dočkáme se i jednoho nového povolání - Křižáka (Crusader), který se prý lehce podobá Paladinovi z druhého dílu. Jeho popisek zní "lidská bojová mašina" a mezi jeho schopnosti se řadí bouchnutí štítem kouzlo jménem Falling Sword, při němž nevyhodí do vzduchu meč, ale rovnou ho udělá ze sebe a spadne na nic netušící monstra. Datum vydání neznáme, ale i vzhledem k tomu, že je Reaper of Souls možné si zahrát přímo v Kolíně, ho čekáme maximálně do konce tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama