tvurci-dear-esther-chystaji-hru-pro-ps4
Novinka Tvůrci Dear Esther chystají hru pro PS4

Tvůrci Dear Esther chystají hru pro PS4

Marek Švrkala

Marek Švrkala

21. 8. 2013 12:45
Reklama

Britské nezávislé studio The Chinese Room se má co ohánět. Vedle dokončení očekávaného hororu Amnesia: A Machine for Pigs totiž připravuje také tajemnou adventuru Everybody's Gone to the Rapture, která byla k libosti Jardy Möwalda i jiných hráčů ohlášena na včerejší tiskové konferenci Sony. Autoři s ní nechtějí navázat na Bioshock, nýbrž na Dear Esther, což je jejich předchozí titul a jeden z nejzajímavějších indie kousků roku 2012.

Podobně jako Dear Esther bude Everybody's Gone to the Rapture těžit z příběhu. Ten se točí kolem konce světa, který prožijete v závěru samé apokalypsy v roli vědce, jenž se pokusí zjistit, co se vlastně stalo. Z first-person pohledu budete prozkoumávat rozsáhlé prostředí otevřeného světa, interagovat s objekty, místy a lidmi a postupně odkrývat střípky příběhu. Jednoduchou hratelnost a ovládání by měl vyšperkovat speciální prvek, o němž tvůrci zatím nechtějí mluvit.

Vývojáři už alespoň obecněji promluvili o tom, co vlastně máme očekávat. „Slibujeme, že Everybody’s Gone to the Rapture bude silný a pohlcující titul s důrazem na emotivní dobrodružství v nelineárním herním světě, který nabízí dynamické a přizpůsobivé prostředí. Hra je o příběhu, který se odlišuje od kolejnicové nátury mnoha příběhových titulů tím, že na děj budete mít skutečný vliv,“ tvrdí na blogu PlayStationu producenti Dan Pinchbeck a Jessica Curryová, kteří na hře pracují se „skvělým týmem vývojářů“. Potvrzena je také spolupráce s týmem Sony Santa Monica, který se podílel na experimentálních titulech Journey and Unfinished Swan.

Everybody’s Gone to the Rapture poběží na CryEnginu 3, takže se snad můžeme těšit nejen na kvalitní a pohlcující příběh plný tajemství, ale i na kvalitní grafiku. Hra je ve vývoji exkluzivně pro PlayStation 4 a zatím nemá stanovené datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama