osud-pvp-v-diablu-3-zustava-nejasny
Novinka Osud PvP v Diablu 3 zůstává nejasný

Osud PvP v Diablu 3 zůstává nejasný

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 8. 2013 12:18
Reklama

Diablo 3 sice dostane datadisk, osud další slíbené části hry – plnohodnotných PvP soubojů – je ale nejasný. Možná se jich nakonec vůbec nedočkáme. „Je to ošemetná otázka. Musí mít kvalitu Blizzardu,” řekl serveru PCGamesN Josh Mosqueira, hlavní designér třetího Diabla, a potvrdil tak, že Blizzardu záleží na kvalitě

Vytvoření PvP má prý tři hlavní úskalí. Prvním z nich je velikost vyčleněného týmu – pro Blizzard je nyní prioritou dokončení v útetý ohlášeného datadisku, a tak na PvP může dělat jen několik lidí. Další komplikace pak přináší samotný gamedesign a správné vybalancování herních prvků.

„Základní mechaniky Diabla jsou vybudovány kolem jedné postavy, která likviduje spoustu nepřátel. To vyžaduje hodně kontroly, jasnou oblast efektu útoku a další věcí, které se sice nemusí úplně měnit, ale odlišují se, když se musíte zaměřit na dva nebo čtyři hráče místo hordy monster,“ vysvětlil Mosqueira, jenž rovněž chce, aby bylo PvP možné hrát na nízkých i vysokých levelech postavy, což také není jednoduché.

Je tak dost možné, že se PvP módu nakonec vůbec nedočkáme. Co myslíte?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama