vztah-electronic-arts-se-sony-se-nemeni
Novinka Vztah Electronic Arts se Sony se nemění

Vztah Electronic Arts se Sony se nemění

Marek Švrkala

Marek Švrkala

22. 8. 2013 13:03 1
Reklama

Microsoft v úterý oznámil, že zákazníci v Evropě při předobjednání Xboxu One jako bezplatný bonus získají digitální download FIFY 14, což je vzhledem k popularitě fotbalu v Evropě velmi významná dohoda. Tak ji vnímají i sami vývojáři. „Bundle je pro nás skvělý, protože to lidem umožní hrát naši hru. Jde o speciální akci, protože jde o startovní titul přibalený ke konzoli při jejím uvádění na trh. Takže jsme z toho nadšení,” řekl Videogameru David Rutter z Electronic Arts.

Co ale dohoda EA Sports s Microsoftem znamená pro vztah Electronic Arts a Sony? Zdá se, že by neměl být negativně ovlivněn – obě strany se totiž vzájemně potřebují. „Nijak to náš vztah neovlivní. FIFA Interactive World Cup je zase exkluzivní pro PlayStation, takže uzavíráme partnerství v závislosti na tom, o co zrovna jde. Pro hráče e-sportu je FIFA IWC na PS3 a FIFA Ultimate Team Legends je zase pouze na Xboxu One nebo 360,” vysvětlil Rutter.

Obyčejné hráče ale bude spíše než vztahy mezi obřímí herními firmami zajímat samotná hratelnost nového ročníku. Na Gamescomu byly prezentované novinky pro next-genové verze, v nichž se můžete těšit třeba na autentičtější zpracování stadionů, kde s vámi budou komunikovat i podavači míčů. Zda se vám budou smát do obličeje tak jako Markovi Matějovskému při zápase Sparty v Ostravě, moderátor bohužel neupřesnil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama