playstation-4-zvladne-ctyri-ovladace-naraz
Novinka PlayStation 4 zvládne čtyři ovladače naráz

PlayStation 4 zvládne čtyři ovladače naráz

Marek Švrkala

Marek Švrkala

4. 9. 2013 09:10
Reklama

Na včerejší oznámení Microsoftu, který odhalil, že Xbox One bude zároveň podporovat až osm ovladačů, dnes zareagovala konkurence ze Sony. Její PlayStation 4 na tom bude, co se týče počtu připojených ovladačů, hůře – konzole totiž zvládne pouze čtyři najednou. Bez dalších podrobností to na Twitteru oznámil Shuhei Yoshida, šéf Sony Worldwide Studios.

Pro srovnání PlayStation 3 může naráz využívat až sedm ovladačů. Tuto možnost však použil pouze minimální počet titulů, a to převážně ze sportovní oblasti. I to dokládá, že maximální podporovaný počet ovladačů asi není měřítkem, podle kterého by se bylo radno rozhodovat o kvalitách nové konzole.

Větším lákadlem by mohl být doplněk v podobě virtuální reality, kterou Sony údajně pro PlayStation 4 připravuje s velkým nasazením. Podle zdrojů britského serveru CVG se odhalení jakési obdoby technologie Oculus Rift dočkáme ještě tento měsíc na japonské výstavě Tokyo Games Show. Eurogamer naopak tvrdí, že systém bude představen až příští rok.

Oba zdroje se ale shodují, že Sony do technologie vkládá velké naděje a že zařízení už zkoušejí vývojáři z Evolution Studios na závodní hře DriveClub, v níž se pomocí virtuální reality budeme moci rozhlížet v kokpitu. To nezní špatně a my jsme velmi zvědaví, s čím nakonec Sony přijde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama