proc-v-gta-nejsou-v-hlavni-roli-zeny
Novinka Proč v GTA nejsou v hlavní roli ženy?

Proč v GTA nejsou v hlavní roli ženy?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

10. 9. 2013 19:08 10
Reklama

V rozhovoru pro online mutaci deníku The Guardian se Sam Houser, zakladatel Rockstar Games, rozpovídal o tom, proč vlastně v sérii GTA převládají mužští protagonisté a proč jsou v tom pátém díle rovnou tři.

Předně, trojice hrdinů je ve hře proto, že více protagonistů umožňuje autorům hrát si více s jejich charaktery. Hrát za jednoho hrdinu, to svádí k tomu, aby z dotyčného autoři i hráči samotní udělali supermana, větší počet dá vyniknout faktu, že ten umí to a ten zas tohle. A všichni dohromady, však to znáte …

No, a proč vlastně jedním ze svaté trojice není žena, tak to prý je proto, že maskulinita je zkrátka a dobře klíčovým prvkem příběhu. I všech těch dosavadních. Zda tomu tak bude i v budoucnu, to si netroufáme odhadovat, rádi se však necháme překvapit.

A v neposlední řadě se Sam Houser také rozpovídal o tom, kterak dostal už nejednu nabídku na filmové zpracování. A to doposud pokaždé v Rockstaru odmítli – risk za tím stojící prý nejde zaplatit a značka Grand Theft Auto je zkrátka a dobře až příliš cenná na to, aby ji prznilo nějaký béčkový film.

To je hezký přístup a věrnost ke značce, co říkáte? Ale uvidíme, třeba i tato hrdost má svojí cenovku. Tak jako tak, nezapomeňte, 17. září vyjíždíme na ostro, a to takže na PlayStation 3 a Xbox 360!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama