gta-v-smi-po-vydani-na-youtube
Novinka GTA V smí po vydání na YouTube

GTA V smí po vydání na YouTube

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 9. 2013 17:33 2
Reklama

Pokud plánujete stejně jako my, streamovat, případně vydávat off-line natočená videa z GTA V na YouTube, určitě vás budou zajímat pravidla, která vývojáři společně s vydavateli z Take Two nastavili. V první řadě - bavíme se tu pouze o záběrech, které se na YouTube objeví po datu vydání, tedy od úterý 17. září, do té doby následující pravidla neplatí, obsah je promptně mazán a účty banovány.

Pro všechny poctivé, kteří čekání vydrželi až do konce, nabízí Rockstar poměrně férová pravidla, která v ničem zásadním nelimitují: "Jsme rádi, když lidé uploadují jejich gameplay, miluejem machinimy vytvořené v našich hrách a některé dokonce občas sdílíme s fanoušky na Rockstar Newswire," píše se na úvod v prohlášení vývojářů a následují pravidla. Jak už bylo řečeno, na sociálních sítích se nesmí objevit žádný materiál ze hry, kterou byste získali před datem vydání. Následně byste se měli vyvarovat spoilerů, které vývojáři definují jako natočení úplného konce hry, případně samostatně vystřižené cut-scény. Ty je možné prezentovat ve videích jen v rámci uceleného Let's play videa, případně kompletního průchodu hrou. Poslední věcí, která by se neměla v samostatných videích objevit, jsou televizní show a filmy, které můžete během hraní GTA V sledovat. Stejně jako v případě cut-scén - pokud budou součástí uceleného hraní, je vše v pořádku, samostatně vystřižené vysílání televizních kanálů bude trestáno.

Vývojáři pak samozřejmě dodávájí, že si bez ohledu na pravidla vyhrazují právo stáhnout jakýkoliv obsah, což je ale pouze legální opatření a nemusí vás při dodržování pravidel příliš zajímat. Pokud byste ale přeci jen narazili na problémy, stačí napsat mail na adresu copyright@take2games.com, kde by vám měli s problémem poradit, případně blíže vysvětlit nedostatky.

I vzhledem k této informaci můžeme tedy stoprocentně potvrdit, že vás budeme v následujících dnech zásobit záběry z hraní včetně našeho komentáře, jak jste v našem pořadu Hrajte s námi zvyklí!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama