proc-byl-zrusen-reboot-jaka-daxtera
Novinka Proč byl zrušen reboot Jaka & Daxtera?

Proč byl zrušen reboot Jaka & Daxtera?

Erik Omar

Erik Omar

4. 10. 2013 11:16
Reklama

Ještě před tím než se vývojáři z Naughty Dog vrhli na vývoj kritiky i hráči milovaného titulu The Last of Us, pracovali na rebootu ikonické série Jak & Daxter. Proč se od rebootu upustilo vysvětlit kreativní ředitel Neil Druckmann na konferenci Torronto IGDA 2013.

Po úspěchu s Uncharted 2 v roce 2009 se vedení rozhodlo vytvořit sekundární tým, který bude pracovat na něčem novém, zatímco "tým jedna" bude pokračovat v sérii Uncharted. Tento sekundární tým dostal za úkol zrebootovat Jaka & Daxtera: "Naším úkolem bylo vytvořit reboot, strávili jsme dlouhé hodiny prozkoumáváním světa Jaka & Daxtera a následně pak stejný čas přemýšlením, jak by to šlo udělat."

Proč byl zrušen reboot Jaka & Daxtera?
i Zdroj: Hrej.cz

Tým dva dle jeho šéfa Druckmanna nakonec přišel s velmi zajímavými nápady, ovšem postupem času si uvědomil, že tyto nápady přesahují tvář značky Jak & Daxter. Jak tvrdí sám Druckmann, hra kterou měli na papíře, by měla s původní sérii společné jen jméno. Podřídit se marketingu - to Druckmann nechtěl a tak se rozhodl jednat.

"Jednoho dne jsem šel za šéfem a zeptal se, jestli to musíme dělat. Řekl mi, že ne, že jen chtěl abychom do začátku pracovali se známou věcí a ať klidně přijdeme s něčím novým," vypráví Druckmann.

Tím "něčím novým" bylo samozřejmě The Last of Us.

Pokud vás celý příběh zajímá víc, určitě zkouknětě záznam celého keynotu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama