R. Pratchett nedělá na Mirror's Edge 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka R. Pratchett nedělá na Mirror's Edge 2

R. Pratchett nedělá na Mirror's Edge 2

Marek Švrkala

Marek Švrkala

8. 1. 2014 19:03 1
Reklama

Na druhém dílu Mirror's Edge se nepodílí scenáristka Rhianna Pratchettová, která napsala příběh pro jedničku. Dcera známého spisovatele fantasy knížek Terryho Pratchetta to oznámila na svém Twitteru a pak se rozpovídala pro Joystiq.

Novinář zahraničního serveru se jí zeptal, zda by práci na Mirror's Edge 2 vůbec vzala. „Hodně by záleželo na čase, přístupu týmu a na tom, co tentokrát chtějí dělat se světem a postavami,” uvedla sympatická scenáristka a pak přiznala, že s výsledným příběhem nebyla spokojena.

„Předchozímu dílu uškodilo, že se příběh dodělával pozdě, takže musel být vložen do už existujících levelů, mechanik a dalších herních prvků. To není úplně neobvyklé, vyprávění to ale limituje. Myslím si, že u Mirror's Edge se všichni přesvědčili, jak je důležité s příběhem začít pracovat brzy,” řekla Pratchettová a upozornila, že své nápady pro prequel (druhý díl by podle spekulací vycházejících z tetování Faith měl být právě prequelem) už prezentovala v komiksu.

„Už jsem naznačila, co bych dělala s prequelem v... ehm, v prequelu, který jsem napsala coby šestidílnou mini sérii pro DC Comics. Komiks mi dal trochu více svobody se světem a postavami, což hranice hry neumožnily. Věnovala jsem se hlavně tomu, co se stalo ve městě, jak se do toho zapojila rodina Connorsova, na setkání Faith s Merc a jak se Faith připojila k běžcům,” řekla Pratchettová.

Ta vývojářům drží palce a nyní bude jistě vývoj Mirror's Edge 2 sledovat podobně napjatě jako my. Druhý díl single-playerové akrobatické akce z first-person pohledu byl slavnostně odhalen na konci loňské tiskové konference Electronic Arts pro PC, Xbox One a PlayStation 4. Datum vydání zatím není známé, připomenout si ale můžete první trailer, který nás na hru studia DICE běžící na enginu Frostbite 3 pěkně navnadil.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama