Naughty Dog přemýšlí, co dál
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Naughty Dog přemýšlí, co dál

Naughty Dog přemýšlí, co dál

Marek Švrkala

Marek Švrkala

7. 2. 2014 23:25 2
Reklama

Loňský rok byl pro studio Naughty Dog velmi důležitý. Kalifornský tým se dokázal odpoutat od série Uncharted a vytvořit úplně novou značku The Last of Us, která byla pro mnohé hráče jedním z nejlepších titulů loňského roku. Hra si tak rozhodně zaslouží pokračování a tvůrci nyní přemýšlí, zda se na něj vrhnou.

„Některé z našich myšlenek se točí kolem pokračování, jiné kolem úplně nových značek. O nich jsme hodně diskutovali v uplynulých týdnech. Uděláme nějaké kroky a uvidíme. Přesně tak jsme přistupovali k DLC Left Behind,“ vzpomněl kreativní ředitel Naughty Dog Neil Druckmann stahovatelný balíček, který postapokalyptický svět The Last of Us obohatí příští týden. Půjde o jediné single-playerové rozšíření.

Vývojář, který na The Last of Us pracoval poslední čtyři roky, a tak si chce odpočinout, pak přiblížil, jakým způsobem spolu s kolegy přemýšlí. „Můžeme lidem vyprávět příběhy, které stojí za to, aniž bychom se opakovali? A když ne, kde se můžeme inspirovat? Najdeme něco, co je pro nás vyzývavé a posune vyprávění ve hrách dál?“ kladou si zajímavé otázky vývojáři. Odpovědi zatím neznáme.

Stejně tak ani netušíme, zda tvůrci přichystají možný port The Last of Us pro PlayStation 4. Zdánlivě jasná věc naráží na možnosti studia, která má aktuálně jenom dva interní týmy. A jeden z nich už pracuje na pokračování série Uncharted. „Máme omezené zdroje a je otázkou, kam je nasměrovat. Rozmýšlíme, kde je poptávka a čemu věnovat náš čas. Musíme to promyslet,“ uzavřel své povídání pro Eurogamer Neil Druckmann.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama