Budoucnost Final Fantasy i na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Budoucnost Final Fantasy i na PC

Budoucnost Final Fantasy i na PC

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

20. 2. 2014 12:33 2
Reklama

Producent série Final Fantasy - Jošinori Kitase - vyjádřil v rozhovoru pro britský Eurogamer zájem, dostat svoji hru z konzolových vod a nabídnout ji také hráčům na PC. Jde v podstatě o demonstraci pověstného japonského (herního) konzervativního přístupu, v tomto případě ale pravděpodobně s dobrým koncem pro všechny hráče bez rozdílu svého platformového vyznání.

Myšlenka se přitom nerodila lehce, sám Kitase přiznává, že byť bylo Final Fantasy XIII původně vyvíjeno na PC a posléze portováno na konzole, všichni ve Square Enix se postavili proti tomu, aby byla PC verze dotažena do konce. Jedním z hlavních argumentů byly zejména problémy spojené s ochranou hry před pirátstvím, nakonec ale asi nebyly úvahy vývojářů úplně správné.

Průlom v myšlení totiž nastal po vydání Final Fantasy 7 a Final Fantasy 8 na Steamu, kde obě hry zaznamenaly úspěch a vývojáři pochopili, že by to mohla být cesta, jak hru vyvést z konzolového stigmatu. Celou trilogii Final Fantasy XIII tedy zvažují vydat i na PC a podobně se staví také k Final Fantasy XV. V tomto případě se ale vývojáři v čele s technickým ředitelem Yošihisou Hašimotem obávají příliš vysokých nároků na hardware počítače a nechávají tak otázku otevřenou do doby, kdy ze strany hráčů ucítí opravdový zájem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama