FF XV a KH III se objeví na E3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka FF XV a KH III se objeví na E3

FF XV a KH III se objeví na E3

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

31. 3. 2014 12:43 3
Reklama

Jestli se fanoušci JRPG těší na nějaké tituly, pak to s největší pravděpodobností budou právě Final Fantasy XV a Kingdom Hearts III. O obou titulech toho nevíme zas tolik, abychom se na bližší představení netěšili. Co víc, dle předsedy S-E, Jósukeho Macudy, bychom se o hrách měli dozvědět více už na blížící se E3.

Macuda v rozhovoru pro japonskou stránku Nikkei Trendy také připomenul, že se Square Enix na tento rok plánuje vydání Seiken Densetsu: Rise of MANA a Final Fantasy Agito, které bylo oznámeno společně s FFXV (tehdy FF XIII Versus) a FF XIII před lety ještě jako část Fabula Nova Crystalis. Pochválil práce na betě Nosgothu a potvrdil, že se na pokračování rebootovaného Tomb Raideru pilně pracuje.

V další části rozhovoru se CEO Square Enix rozpovídal na téma JRPG a fanoušků tohoto žánru. Potěšilo ho, že na Bravely Default bylo vidět, jak jsou hráči JRPG prakticky po celém světě. Kdyby se sečetl počet všech hráčů, výsledné číslo by potvrdilo, že se nejedná o malou skupinku zarytých fanoušků, ale o skutečnou část trhu.

V návaznosti na to Macuda přiznal, že se v poslední době Square Enix příliš zaměřoval na zobecňování svých her, tak aby se líbily co nejširšímu publiku. Tím hry ztrácely na přitažlivosti v očích fanoušků a hardcorových hráčů. Například Hitman Absolution byl navržen tak, aby ke hře přilákal i nové hráče. Zjednodušení konceptu však fanoušky spíše naštvalo a ve výsledku bylo Absolution v prodejích neúspěšné.

Nový Hitman se prý z chyb předchůdce poučil a opět se zaměří na fanoušky a hardcorové hráče. Stejně tak je pěkné vidět, že člověk s hlavním slovem v Square Enix pochopil, že snaha o uchopení co nejširšího publika není pro nové díly žánrově úzce definovaných sérií správné a nepotěší ani nové, ani staré hráče. Snad to znamená, že se i my mimo Japonsko dočkáme více JRPG titulů a další Hitmani, Thiefové, Kainové (a jiní) se dočkají opravdového návratu k původním principům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama