The Last of Us pro PS4 potvrzeno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka The Last of Us pro PS4 potvrzeno

The Last of Us pro PS4 potvrzeno

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

9. 4. 2014 17:28 7
Reklama

O tom, že se vynikající The Last of Us objeví na PlayStation 4 nikdo nepochybuje. Náznaků už bylo tolik, že je jen otázkou času, nežli Sony vydá oficiální prohlášení, a možná už nebudeme čekat dlouho.

UPDATE | OFICIÁLNÍ POTVRZENÍ

Jak už jsme vás inofrmovali ráno, oficiální potvrzení existence PS4 verze The Last of Us na sebe skutečně nenechala dlouho čekat. Na PlayStation blogu se před malou chvílí objevila zpráva, která reaguje na předchozí spekulace a odhaluje detaily o remasterované edici, které by mohly potěšit i ty, kdo už hru (několikrát) dohráli na PS3.

V první řadě jde o slibovanou podporu FullHD rozlišení a technické věci s tím spojené. Hra bude disponovat lepšími texutrami, modely postav, propracovanějšími stíny a dalšími aspekty, o kterých nás budou vývojáři až do léta, kdy PS4 verze TLOU vyjde, podrobně informovat. Dalším bonusem je režisérský komentář ke všem filmovým sekvencím, které se ve hře vyskytují, což je sice záležitost známá především z prostředí dražších edic slavných filmů, ale pro TLOU se díky filmovosti opravdu hodí. Komentář zpracovali vývojáři Neil Druckmann a Bruce Straley společně s herci Troyem Bakerem a Ashley Johnson, kteří propůjčili svůj hlas Joelovi a Ellie.

Co se týče herního obsahu, je vcelku pochopitelné, že PS4 verze bude obsahovat také všechna vydaná DLC, včetně příběhového Left Behind, a ti, kdo si hru předobjednají, získají další bonusy či vylepšení. Mluvíme například o novém skinu pro dvojici hlavních hrdinů (který se však odemkne každému, kdo dohraje příběh), o rychlejší léčení či nabíjení pistole anebo o větší kapacitě zásobníku pušky.

Jediné, co by se dalo vývojářům vytknout, je absence jakéhokoliv zvýhodnění pro ty, kdo si už hru koupili na PS3 a prokázali tím dostatek podpory vývojářům i The Last of Us samotné. Ne, žádná sleva pro předchozí majitele se alespoň podle dnešních informací neplánuje, takže všichni nakonec budou muset zaplatit 60 dolarů. Na druhou stranu, mnoho diskutujících hráčů uvádí, že pokud si některá z her zaslouží dvojitou investici, je to zejména The Last of Us...

PŮVODNÍ ZPRÁVA

Přímo na PSN se krátce objevil banner s remasterovanou edicí The Last of Us za $59,99, kterého si všimnul člen diskuzního fóra NeoGAF. Podle dalších komentářů se reklama objevila v průběhu tohoto dne ještě několikrát, a to i na kanadském PSN, takže ji skutečně můžeme považovat za plně věrohodnou a čekat na oznámení, což by mohla být už jen otázka hodin. Bez povšimnutí také je, že zřejmě nepůjde jen o klasický pojatý port, ale označení remasterovaná edice naznačuje, že se možná dočkáme nativního FullHD obrazu a bonusů. Bude to dostatečný důvod, proč se pustit do příběhem orámované hry znovu?

The Last of Us pro PS4 potvrzeno
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama