Ubisoft se snaží ovlivnit recenzenty
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft se snaží ovlivnit recenzenty

Ubisoft se snaží ovlivnit recenzenty

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 4. 2014 15:28 3
Reklama

Datum vydání městské akce Watch_Dogs se již neúprosně blíží a zahraniční média dostala šanci zúčastnit se velkého review eventu v Paříži. Bez ohledu na to, že se podobné akce českých médií týkají jen velmi sporadicky, zkušenost velí, žádat si receneztenskou kopii přímo do redakce.

Důvody jsou zřejmé - vývojáři se na těchto akcích snaží novináře přímo i nepřímo ovlivňovat, čímž se pak herní média dostávají pod tlak a před čtenáři si jen těžko obhajují hodnocení, která se nenesou v duchu obecného očekávání. Něco podobného se stalo i tentokrát, kdy byl součástí balíčku assetů i tablet Asus Nexus 7, o kterém začali psát jednotliví recenzenti na Twitteru.

Už dopředu se tak chtěli bránit případnému narčení z ovlivnění a přislíbili tablet umístit do soutěží, případně jej na akci vůbec nepřevzít. Jedná se například o redaktora Oficiálního Nintendo magazínu, Steva Hogartyho, editora z GamesIndustry, Dana Pearsona, nebo Steva Burnse z VideoGameru. Všichni se pak shodují na tom, že tablet je naprosto nelogickou součástí press kitu a jen nad podobným dárkem kroutí hlavou.

Tablet přitom nebyl nabídnut všem, někteří novináři uvedli, že jedinou věcí navíc bylo tričko, což pouze rozdmýchává další spekulace a rozhodně nevrhá na PR Ubisoftu dobré světlo. My na svojí recenzentskou kopii v tuto chvíli čekáme, a jak je již na Hrej.cz dobrým zvykem, veškeré reklamní materiály včetně samotných her, pokud je možné spustit je na retailových konzolích, případně k nám nedoputují ve formě jediného digitálního klíče, umisťujeme do soutěží v našem hPodu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama