Problémy s AI ve Wolfensteinovi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Problémy s AI ve Wolfensteinovi

Problémy s AI ve Wolfensteinovi

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

17. 5. 2014 16:52 21
Reklama

Krátce před vydáním hry Wolfenstein: The New Order, se objevilo hned několik videí, která pravděpodobně pochází z recenzentské verze hry a demonstruje ne zrovna lichotivou umělou inteligenci nepřátel.

Pomineme-li fakt, že videa unikají na veřejnost k nelibosti vývojářů z Machine Games i lidí z Bethesdy, nepůsobí Wolfenstein na nových záběrech zrovna přesvědčivě. Na druhou stranu ale nesmíme zapomínat na day-one patch o velikost 5 GB, který vývojáři připravili a do kterého teď všichni vkládají důvěru.

První video pochází z mise, kdy se hlavní hrdina nachází na policejní stanici, a jak je ze záběrů patrné, ani on, ani nepřátelé nemají palné zbraně. Vzhledem k tomu, že nový Wolfenstein chce podle slov vývojářů střídat tempo, jedná se s největší pravděpodobností o jednu z tišších misí a stealth zkrátka dělá moderním hrám problémy. Do značné míry pak sílu umělé inteligence řídí i zvolená obtížnost a v tomto případě to vypadá na jednu z nižších, byť autor uvádí, že jde o třetí úroveň z pěti.

Druhé video je naopak z části, která je pořádně výbušná a hlavní hrdina ovládá kráčejícího robota. Tady už jsou problémy méně patrné, podle mnohých komentářů zanedbatelné, ale faktem zůstává, že i na tomto místě nepřátelé spíše nabíhají před hlavně zbraní a nechávají se zabít. Nastavení obtížnosti v tomto případě ale neznáme a z dosavadních zkušeností se hrou sázíme na to, že i zde jde o jednu z niších úrovní. Sami ostatně můžete posoudit, jak se vám hra zamlouvá a počkat do úterního rána, kdy vám přineseme textovou recenzi, videorecenzi a další zajímavé materiály spojené s pokrytím Wolfenstein: The New Order.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama