David Cage herním příběhům nevěří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka David Cage herním příběhům nevěří

David Cage herním příběhům nevěří

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 5. 2014 12:38 4
Reklama

Ať už si o práci studia Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond,...) myslíte cokoliv, jedno se lidem kolem designéra Davida Cage upřít nedá - snaží se do her otisknout příběh, který má filmové parametry a není jen bezduchým průvodcem napříč herními mechanismy. Bohužel, David Cage vidí svůj boj za předem prohraný a ostatním herním příběhům nevěří.

„Podle mého názoru se ve hrách neobjevuje nic, co by se ve smyslu vyprávění, vykreslení charakterů postav a emocí mohlo alespoň zdánlivě vyrovnat filmu,“ řekl Cage v rozhovoru pro magazín Play. Uvedl, že hry se zaměřují na jednoduchá témata a cílí pouze na mladé publikum, což je překážka v tom, aby mohly herní příběhy pohnout s názorem většinové společnosti. Aby tomu tak mohlo být, museli by ale vývojáři upozadit akci před vlastním smyslem a talentovaní lidé, kteří se o to snaží v menších, nezávislých hrách, by měli cítit více podpory a zájmu ze strany velkých vydavatelů.

I přes to, že se podle Cage malými krůčky můžeme dobrat k jemu vytouženému výsledku, sám designér tvrdí, že bude dřív mrtvý, než se tak skutečně stane. „Emoce ve hrách jsou v současnosti spíše okrajovou záležitostí a zaměřují se neustále na ty stejné věci - stres, strach, nadšení, síla. Mě samotného ale zajímá hra s dalšími emocemi - empatie, nepohodlí, smutek - se kterými můžeme dosáhnout mnohem více, než tomu doposud bylo,“ uzavírá Cage.

Co si o jeho názoru myslíme my, jsme vám nastínili v jednom z předchozích komentářů, jaký je ale váš názor na Cageova slova?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama