Konec světa na anglickém venkově
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Konec světa na anglickém venkově

Konec světa na anglickém venkově

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 6. 2014 07:56
Reklama

Dear Esther - umělecká adventura s důrazem na prozkoumávání světa - si vydobyla značné renomé a nelze se divit, že autoři z The Chinese Room chtějí svůj talent na tvorbu experimentální krásy zúročit v dalších, ne nepodobných projektech. Tím nedávno ohlášeným je samozřejmě Everybody's Gone To The Rapture. 

Zatímco v únoru nás studio zklamalo konstatováním, že hra asi nestihne letošní vydání, na E3 se pochlubilo alespoň krátkým teaserem a doplňkovými informacemi. Předně, Everybody's Gone To The Rapture naváže na netradiční pojetí příběhu z Esther a nechá hráče vybírat si svoji vlastní příběhovou i fyzickou cestu malou vesnicí zvanou Shropshire. 

V samotném ději si tvůrci pohrávají se stěžejní myšlenkou, že ačkoliv si člověk obvykle přeje býti hrdinou a také za něj hrát, ve skutečnosti je pravým opakem udatnosti a pokud by došlo na test jeho reálných schopnosti, obrátil by se v prach a ve hře by z perspektivy někoho jiného představoval sotva nějaký kus nezajímavého lootu. 

V poněkud srozumitelnější formě autoři popisují příběh Rapture jako popis osudu venkovského zapadákova v poslední hodině před koncem světa. A všímají si toho, jak prostý člověk může reagovat na apokalypsu. Zřejmě se dočkáme mnoha absurdit, překvapení i humoru. 

Rapture pohání CryEngine 3, který hře dodá nejen kvalitní grafický kabátek, ale také otevřený a poměrně velký svět k prozkoumávání. Mrkněte se už na ten teaser.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama