Destiny údajně prodá 10-15 mil. kusů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Destiny údajně prodá 10-15 mil. kusů

Destiny údajně prodá 10-15 mil. kusů

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

30. 6. 2014 09:13 2
Reklama

Už jen obrovský zájem o hraní alfaverze multiplayerové akce Destiny naznačuje, že se v dílnách vývojářů z Bungie rodí něco velkého. Dokonce natolik, že se analytici začínají pouštět do divokých předpovědí a naznačují, že si hru po zářijovém launchi pořídí až 15 milionů hráčů.

Čísla zveřejnil analytik Doug Creutz ze skupiny Cowen and Company a pro výpočet použil interní mechanismus nazvaný Cowen’s Ordometer. Ten odhaduje počet prodaných kusů hry na základě předobjednávek a dat z Amazonu a skupiny NPD. Podle Creutze má právě Destiny nejvyšší skóre za poslední čtyři roky a hravě strčí do kapsy i očekávané Call of Duty: Advanced Warfare.

Dalšímu dílu populární střílečky se totiž v předobjednávkách příliš nedaří, alespoň tedy v porovnání s výše uvedenou konkurencí. V žebříčcích největších obchodů nestojí nové Call of Duty na prvním místě, což ale na druhou stranu logicky neznamená, že by Advanced Warfare nebylo schopné prodat mamutí počet kopií.

Zpátky však k Destiny, které by mělo, na základě Creutzovy analýzy, utržit částku mezi 600 až 900 miliony dolarů, což by znamenalo v souvislosti s prohlášením šéfa Activisionu, Bobbyho Koticka, zisk za každých okolností. Kotick totiž prohlásil, že na vývoj uvolní půl miliardy dolarů, ve skutečnosti to ale může být ještě méně, vzhledem k tomu, že sami vývojáři mluví o mnohem nižší částce. Rozhodující samozřejmě je, kolik bude stát marketing, i tak se ale o budoucnost Destiny pravděpodobně nikdo příliš nebojí.

Jen pro úplnost dodáme, že před zahájením prodeje by měl proběhnout další test, tentokrát z betaverze a s novým obsahem. Jeho spuštění se plánuje na 17. července, v souvislosti s veletrhem Gamescom, který se uskuteční od 13. do 17. srpna v Kolíně nad Rýnem, se pak pravděpodobně dozvíme poslední detaily před vydáním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama