Nápad na No Man's Sky vznikl už dávno
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nápad na No Man's Sky vznikl už dávno

Nápad na No Man's Sky vznikl už dávno

Marek Švrkala

Marek Švrkala

29. 6. 2014 23:25 1
Reklama

Jedním z vrcholů tiskové konference Sony během E3 byly nové záběry ze hry No Man's Sky, kterou chystá malé studio Hello Games. To se na vývoj projektu, v němž budete cestovat po procedurálně generovaných planetkách, vrhlo po sérii Joe Danger.

„Vždycky jsme věděli, jaký typ hry chceme udělat. Věděli jsme to už předtím, než jsme založili Hello Games a už tehdy jsme o tom mluvili. Joe Danger byl prostředkem proto, abychom splnili náš plán,“ říká ve videu Jean Murray, spoluzakladatel studia Hello Games, jež nedávno postihly povodně. Hlavní inspirací pro zrození vývojářského snu jednoho z šéfů týmu byly různé sci-fi knihy, které četl ve svém mládí.

I díky poznatkům od autorů jako Clarke nebo Asimov mají vzniknout úžasné náhodně generované světy, které budete moci prozkoumávat, jistým způsobem měnit, a tak zanechat stopu pro další hráče. Cílem pak bude vybudovat takovou vesmírnou loď, s níž se dostanete do středu galaxie. Proto prý budete potřebovat „inteligenci, představivost a kooperaci“, což zní velmi zajímavě. Zatím ale neznáme všechny detaily o hratelnosti a netušíme, co vše bude ve hře možné dělat, takže v tomto ohledu zůstaváme opatrní.

Více bychom se snad měli dozvídat průběžně v následujících měsících. No Man's Sky je ve vývoji pro PlayStation 4, další platformy zatím nebyly oznámeny, ani vyloučeny. Hra momentálně nemá stanovené datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama