MOBA ze světa Zaklínače
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka MOBA ze světa Zaklínače

MOBA ze světa Zaklínače

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

1. 7. 2014 16:54 5
Reklama

Polské studio Fuero Games dnes oznámilo partnerství se společností CD Projekt RED, které vyústilo ve vývoj mobilní MOBA hry ze světa Zaklínače, která nese název The Witcher: Battle Arena. Hráči se v ní budou moci ujmout role některé ze známých postav, mezi kterými nechybí čarodějka Filippa Eilhart, trpasličí žoldnéř Zoltan Chivay a samozřejmě i sám Geralt.

Ačkoliv by se mohlo zdát, že se méně známé studio snaží vést jednak na vlně zájmu o značku Zaklínač a jednak o žánr MOBA her, vývojáři ústy sfého šéfa - Stanislawa Fiedora - slibují nekompromisní přístup a smysl pro detail. Od ostatních her typu League of Legends nebo DotA, se kterými se navíc nechtějí lidé z Fuero Games vůbec pouštět do křížku, odlišuje Battle Arenu zejména vydání pouze pro mobily a také zvolený platební model.

Ve skutečnosti totiž neexistuje a hra bude nabízena kompletně zdarma bez jakýchkoliv poplatků. Dočkat bychom se neměli ani libůstek v podobě nutného čekání při farmení surovin ani jiné podobné kličky, což samozřejmě naznačuje, že si CD Projekt RED platí vývoj hry v rámci marketingového rozpočtu Zaklínače 3. Zcela přirozeně tak můžeme očekávat reklamy a další linky, spojující Battle Arena se svým velkým protějškem.

Co se vlastního hraní týče, vývojáři přiznávají, že přesunout žánr MOBA her na mobily není nic lehkého a museli přistoupit k několika kompromisům. Jedním z nich je i poměrně krátká herní doba jednoho kola, pohybovat by se měla v rozmezí deseti minut a také množství schopností jednotlivých postav, zredukované na přijatelný mobilní počet. Vítězství se pak bude počítat odzadu, kdy každý tým začne s 500 body a ty budou, na základě úspěšného dobývání kontrolních bodů, postupně odečítány. Komu počítadlo jako první ukáže nulu, prohrává.

Po technologické stránce zřejmě žádné velké překvapení - hra běží na enginu Unity a vývojáři se snaží dát hráčům veškerý komfort, který znají z PC her. Dostane se tak například i na minimapu, možnost uzamknout kameru a další drobnosti. The Witcher: Battle Arena vyjde pro iOS a Android zcela zdarma koncem tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama