Randy Pitchford brání Battleborn
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Randy Pitchford brání Battleborn

Randy Pitchford brání Battleborn

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

23. 7. 2014 11:48
Reklama

Ačkoliv jsme se v hPodu #440 vyjádřili na účet nově oznámené akce Battleborn od vývojářů z Gearboxu neutrálně či mírně pozitivně, obecně si hráči spíše stěžují. Ať už na dojem z debutového teaser traileru, snahu přiživit se na popularitě žánru MOBA her a na přehlížení volání hráčů po třetích Borderlands. Bylo tedy jen otázkou času, než začnou vývojáři svůj záměr vysvětlovat a slova se neujal nikdo jiný, než ředitel Randy Pitchford.

Na svém Twitteru začal nejdříve tím, že Battleborn bude více FPS nežli MOBA. Pitchford naznačil, že srovnávání čerstvě oznámené novinky s jinými hrami v tomto oblíbeném žánru je podobně nepřesné, jako kdyby bylo Borderlands označováno za klon Diabla. Samozřejmě bez ohledu na to, že obě hry mají RPG mechanismy a nesledujete je first person pohledem. "Jde o plnohodnotnou, kompletní, samostatně stojící a originální hru," napsal Pitchford doslova.

Následně se jeden z fanoušků vyjádřil v tom smyslu, že je nová značka mnohem riskantnější byznys, nežli třeba pokračování již vzpomínaných Borderlands, které se letos dočkají pouze spin-offu, a ptal se na důvod, proč se v Gearboxu rozhodli právě takto. Pitchford přispěchal s pohotovou odpovědí, v níž otevřeně řekl, že kdyby před lety podobným způsobem nevsadili na novinku jménem Borderlands (a že to se hrou ze začátku opravdu nevypadalo dobře), nikdy by hra nevznikla: "Pokud chceš vsadit na budoucnost, musíš vsadit na něco nového," dodal.

A protože dopředu je těžké odhadnout úspěch, zvlášť, vzpomeneme-li na dva nelichotivé případy jménem Aliens: Colonial Marines a Duke Nukem Forever, zůstává osud Battleborn zatím ve hvězdách. Jen pro pořádek dodáváme, že by hra měla vyjít ve druhé polovině příštího roku s možným odsunem až na jaro 2016. Cílovými platformami jsou PC a nové konzole PS4 společně s Xbox One.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama