Indie hry na PS4 vzaly GC útokem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Indie hry na PS4 vzaly GC útokem

Indie hry na PS4 vzaly GC útokem

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

12. 8. 2014 20:57
Reklama

Začátek konference Sony se nesl v duchu nezávislých titulů, které se celému světu představily často úplně prvním trailerem. Pojďme se podívat na souhrn ukázaných her a o co vlastně v některých případech půjde.

The Tomorrow Children

Autoři série Pixeljunk se pustili do nových vod a jejich další PS4 exkluzivní titul bude v lecčem originální. V The Tomorrow Children se budeme starat o malé obyvatele pseudo-sovětského světa a s nimi stavět, dolovat a bojovat. Koncept hry připomíná smíchání RTS a Minecraftu s velkou porcí vlastní invence. Podívejte se na trailer.

The Vanishing of Ethan Carter

Nadpřirozená detektivka od polských The Astronauts by měla vyjít příští měsíc na PlayStation 4 a PC a konečně jsme měli možnost vidět ze hry trochu delší ukázku. V roli okultního detektiva, který dokáže vidět poslední okamžiky zemřelých lidí se vydáme vyřešit záhadu zmizelého Ethana Cartera. Hra by se neměla spoléhat na lekačky a střílení příšer, na druhou stranu by měla odkazovat na díla Edgara Alana Poa a H. P. Lovecrafta.

Hollowpoint

Sci-fi střílečka, ve kterých jako nájemní žoldáci bojujeme pro mocné korporaci proti jiným mocným korporacím slibuje široké možnosti úpravy postav, od vybavení až po schopnosti. Budeme najímat a trénovat členy své žoldácké skupiny a vyrážet na různé tajné mise. Hra bude jak pro jednoho hráče, tak nabídne i co-op až pro čtyři. Hollowpoint vyjde příští rok.

Volume

Taktická stealth hra od tvůrce Thomas Was Alone míří nejen na PS4, ale i PS Vitu. Ve Volume budeme muset v tichosti procházet komplikovanými úrovněmi, neboť strážní roboti jsou nezničitelní a nám nezbývá než zůstat skrytí. K tomu nám pomůže schopnost měnit rozvržení úrovně a fakt, že k cíli tak povede více cest než jen jedna. K odlákání jejich pozornosti by mělo sloužit chrastítko, pomocí kterého můžete stráže odvést z cesty. Volume vyjde ještě tento rok.

Guns Up!

Free to play titul, ve kterém se dvě armády střetnou v bitvách o území míří na PS4, PS3 a PS Vitu. Žánrově zařaditelná jako RTS s prvky tower defense, hra je podle první ohlasů ve skutečnosti docela dobrá a neoblíbené mikrotransakce se prý vztahují pouze na kosmetické úpravy, ale hru by ovlivňovat neměly. V Guns Up! začínáte každou hru s daným počtem munice, kterou získáváte za plnění určitých úkolů na bojišti a postup vpřed. Za ni si pak můžete dokupovat různé jednotky, které pak posíláte proti nepřáteli. Hra by měla výjít do konce roku.

RIME

Dobrodružná hra o chlapci, který musí přežít na a uniknout z tajemného ostrova více než trochu připomíná klasické Ico, ale to nemusí být zrovna na škodu. Na rozlehlém ostrově budeme prozkoumávat lesy, louky, jeskyně i zřízeniny a pokusíme se odhalit, jak hrozivému prokletí, které stihlo obyvatele ostrova, uniknout. RIME mají na starosti španělští Tequila Works, kteří mají za sebou atmosférické Dead Light.

Alienation

Finští Housemarque nás před rokem příjemně překvapili povedenou arkádovkou Resogun a dnes se na konferenci vytasili s dalším titulem, který už názvem odkazuje na jejich dřívější hru Dead Nation. V Alienation se staneme vojáky, kteří mohou zachránit svět před vetřelčí hrozbou, která pomocí výtrus mění lidi na příšery. Opět se můžeme těšit na rychlou akci, kroucení oběma analogy a tentokrát i na multiplayer až pro 4 hráče, který však nemusí být pouze kooperační. Krvavá řež si dokonce vysloužila známku 18+ a měla by se ukázat ještě letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama