Jak velký je vesmír No Man's Sky?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak velký je vesmír No Man's Sky?

Jak velký je vesmír No Man's Sky?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

18. 8. 2014 12:03 9
Reklama

Procedurálně generovaný No Man’s Sky bude veliký. Možná až trochu moc, dalo by se říci. Rozpovídal se o tom spoluzakladatel studia Hello Games, Sean Murray. Ten v rámci rozhovoru pro IGN na Gamescomu poskytl informace o tom, jak vlastně rozsáhlý vesmír jejich titul bude obsahovat.

Sean vysvětluje, že v počátku vývoje ke generování jednotlivých planet používali 32 bitové číslo, čímž jim vznikl vesmír, jehož průzkum by zabral na pět tisíc let – hodnota vypočítána na základě toho, že byste na každém ze světů hry strávili jedinou vteřinu. To ovšem autorům přišlo z nějakého nám záhadného důvodu málo, a tak místo 32 bitového čísla použili cifru 64 bitovou. A jak trefně IGN podotýká, naše Slunce vyhasne dříve, než by jedinec stihl prozkoumat celý vesmír hry. Dostáváme se totiž na sumu pěti miliard let, než by někdo stihl alespoň na vteřinu zahlédnout veškeré planety No Man’s Sky. Úctyhodné, co říkáte?

Vesmír hry tedy není nekonečný, jak nás neférově klame popisek u E3 YouTube videa vloženého níže, ale velmi se k němu blíží. No Man’s Sky vyjde v příštím roce na PlayStation 4, PC verze pak vyjde se zpožděním.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama