Ninja Theory vsází na svou AAA indie hru
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ninja Theory vsází na svou AAA indie hru

Ninja Theory vsází na svou AAA indie hru

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

18. 8. 2014 06:52
Reklama

Představení nové hry od studia s takovým jménem jako Ninja Theory v pásmu indie titulů asi čekal málokdo, ale pravdou je, že tvůrci Heavenly Sword, Enslaved a DmC se svým Hellblade jdou úplně nezávisle.

Ninja Theory se s Hellblade nechtějí omezovat, proto se rozhodli na hře pracovat bez dozoru větších společností. Zároveň by hra však měla mít produkční hodnoty velkých titulů, a proto o ní studio mluví jako o AAA indie hře. Nižší rozpočet vyústí v kratší herní dobu, ale také nižší výslednou cenovku. Vlastní financování jim umožní hru vytvořit v osobitém stylu bez nutnosti ředit obtížnost soubojů nebo zjednodušit příběh.

Ve hře budeme hrát za Senuu, keltskou válečnici, která se vydává do pekelného podzemí plného démonu. Můžeme se těšit na brutální a nekompromisní souboje s hlubokým systémem, který hráči postupně budou muset ovládnout. Fanoušci předchozích her si v Hellblade přijdou na své, možná ještě více než kdy předtím, neboť tentokrát je celá hra kompletně v rukou vývojářů.

Studio se rozhodlo pro vydání hry v první řadě pouze na PS4 kvůli snažšímu vývoji na jedinou platformu. Vývoj je teprve v začátcích, ale Ninja Theory chtějí s fanoušky sdílet vývoj jejich vysněné hry. Na hře pracuje dvanáctičlenný tým, zbytek studia má na starost další hry, na kterých NT pracuje s vydavateli.

Hellblade by mohl vyjít příští rok, ale zatím je příliš brzo na slibování konkrétnějšího data.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama