GTA V na PS4 požaduje 50 GB
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka GTA V na PS4 požaduje 50 GB

GTA V na PS4 požaduje 50 GB

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

8. 10. 2014 08:45 13
Reklama

Ostře sledovaný odpočet do vydání new-genových verzí loňského megahitu GTA V odtikává a na evropském PS Store se titul objevil (a zase zmizel) v nabídce na předobjednání. Naštestí členové GTA forums stačili kartu hry vyfotit a ukazují, že hra si vyžádá obřích 50 GB na disku.

Tím se GTA V na PS4 řadí mezi největší žrouty volného místa (trůn zatím patřil hrám Wolfenstien: The New Order a The Last of Us: Remastered, které žádaly přes 45 GB), ale to je zřejmě daň za HD textury, modely, auta, hustší provoz, divoká zvířata, počasí a další úpravy, které nová verze přinese. Pro zajímavost, PS3 verze vyžaduje 17,2 GB místa na disku.

A zatímco se z dalších informací můžeme dozvědět třeba i to, že multiplayer umožní hru až 30 hráčů najednou (last-gen verze multiplayer limitovaly 16 hráči), asi to nejzajímavější je zmínka podpory PlayStation Move, tedy onoho svítícího pohybového ovladače, který se na PS3 příliš neuchytil.

Je to poprvé, co se o pohybovém ovládání dozvídáme a popravdě ani není snadné si představit, jak by se GTA V ovládalo s onou tyčkou s koulí na konci. Rockstar se k této funkcionalitě ještě nevyjádři a do vydání zbývá ještě zhruba měsíc, který s největší pravděpodobností prožijeme se spoustou trailerů ukazujících novinky v Los Santos. Možná se tedy o pohybovém ovládání dozvíme více v nadcházejících týdnech.

GTA V vychází 18. listopadu na PlayStation 4 a Xbox One a 27. ledna na PC.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama