Bungie odměňuje nemocného hráče
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Bungie odměňuje nemocného hráče

Bungie odměňuje nemocného hráče

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 11. 2014 15:12 4
Reklama

Pěknou nadílku si studio Bungie připravilo pro jednoho z hráčů Destiny, který prodělal sérii nezáviděníhodných operací mozku. Na Redditu jeho neuvěřitelný příběh sdílela uživatelka s přezdívkou Bkbunny87, jež je zároveň pacientovou manželkou.

Během posledního roku měl její manžel (Eric) prodělat tři operace mozku, při kterých mu lékaři dokonce museli odebrat části mozkové tkáně. To následně vedlo i ke ztrátám paměti a nejen té. Po prodělaných operacích měl Eric nutkavý pocit si hru opět zahrát a sdílel svůj názor i se svým chirurgem a tomu také hru v nebývalém detailu popsal. Jeho doktor se následně zachoval na dnešní dobu přeci jen ještě trochu nestandardně, nastudoval si, co to Destiny vlastně je, a následně hru Ericovi v rámci rehabilitace povolil.

A zatímco v jiných aspektech života po operacích značně ztrácel a nedokázal žádnou z každodenních činností praktikovat tak, jako to dokázal před operacemi, tak hrát Destiny Eric naopak uměl velmi dobře a nejen to – jeho manželka si nemůže vliv hry vynachválit a jeho celkový stav se začal rapidně zlepšovat. V ten moment svůj příběh sdílela právě na Redditu a odměna v podobě příznivé odezvy jejich společný příběh neminula.

Okolo příspěvku se zvedla ohromná pozornost, která se dostala až do samotného Bungie a ke komunitnímu manažerovi studia, Davidu Dagueovi. Odpověď studia byla nečekaná a vývojáři Ericovi dodali do hry exkluzivní zbraň, pušku Fate of all Fools. Tu má zatím Eric k dispozici jako jediný hráč na světě, nicméně i ostatní se  zřejmě dočkají, a to v rámci některého z budoucích DLC.

Nad pohotovostí studia Bungie nelze než smekat a máme rovněž ohromnou radost z toho, že jsou to i hry, co dokáže lidem pomáhat v rekonvalescenci z tak těžkých operací a stavů. Respekt pak bez debat patří i dotyčnému chirurgovi, který jen tak ledabyle nemávnul rukou nad něčím pro jiné tak povrchním, jako je počítačová hra.

Bungie odměňuje nemocného hráče
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama