Ubisoft stahuje své hry ze Steamu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Ubisoft stahuje své hry ze Steamu

Ubisoft stahuje své hry ze Steamu

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

7. 11. 2014 10:36 25
Reklama

Vypadá to, že se Ubisoft nepohodl s Valve a že budoucí PC tituly tohoto francouzského vydavatele budou na PC vycházet výhradně na platformu Uplay. Alespoň prozatím. Pokud tak nemůžete přijít na chuť dalšímu kousku distribučního softwaru a chováte doma nabušené PC jako svoji hlavní herní platformu, tak se pro vás jistě jedná o nepříliš lichotivé zprávy.

První se objevily zprávy o stažení budoucích PC her ze Steamu z Velké Británie, hned poté následovala potvrzení ze Spojených států a nyní tuto nemilou novinku musíme potvrdit i my, sedící na půdě kontinentální Evropy. Aktuálně se stažení týká Far Cry 4, Assassin’s Creed Unity a momentálně v konzolové betaverzi běžící závodní arkády The Crew s tím, že kdo pochopitelně již má z minulosti předobjednáno a zaplaceno, tak o výhrady hraní ani v budoucnu nepřijde. Ostatní digitální distribuční kanály, jako je například Green Man Gaming, nabíjejí již pouze Uplay klíče.

rozhovoru s magazínem PCGamesN zástupce Ubisoftu potvrdil, že s Valve jednají o tom, aby se Assassin’s Creed Unity na Steamu objevil, nic však není zatím jisté a dá se předpokládat, že se na aktuální situaci ani v nejbližší době nic nezmění. Zajímavé však je, že v tomto případě je řeč konkrétně pouze o novém díle Assassin’s Creed, zatímco stažení se jedná rovnou trojice zmíněných titulů.

PCGamesN navrhuje možné důvod – a ten se nám zcela upřímně ani trochu nezamlouvá. Stahování hry začalo v Anglii, kde Ubisoft nabízí Unity na Uplay za 50 liber s tím, že nejdražší tituly na Steamu stojí pouze 40 liber (Unity se v případě verze pro nové konzole prodává dokonce i za 55 liber). Rozdíly se vyskytují i v případě krabicových verzí – britský Game nařpíklad nabízí Unity za 45 liber a nové Call of Duty: Advanced Warfare (nepřehlédněte naši recenzi) za 40 liber. Může tak ve své podstatě jít o pouhou neshody nad cenovou politikou obou společností a to se nám při aktuálních cenách vůbec nezmalouvá.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama