Jak se hraje No Man's Sky?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jak se hraje No Man's Sky?

Jak se hraje No Man's Sky?

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

4. 12. 2014 08:54 2
Reklama

Před rokem hra diváky VGX uchvátila jednoduchým teaserem, v příštích dnech se představí v plnější podobě na The Game Awards a PlayStation Experience. Zatím byly informace o vesmírném dobrodružství schované pod pokličkou, ale pár dnů před oběma událostmi se začínají objevovat zprávy od hráčů, kteří hráli preview verzi No Man's Sky a konečně tak víme, o co ve hře vlastně půjde.

Hlavním cílem hry je dosáhnout středu galaxie, což není nijak snadné, když vezmete v potaz, že hráči začínají na náhodných planetách na galaktických okrajích. Do začátku mají přístup k jedné základní lodi, ale mohou si vydělat na lepší vybavení různými způsoby, například lovem nepřátel nebo třeba průzkumem a hledáním vzácných minerálů v půdě neznámých planet. Peníze pak mohou utratit na vesmírných obchodních stanicích nebo třeba i trzích na povrchu planet za vylepšení své lodě (třeba nový hyperpohon nebo více paliva na mezihvězdné lety) či svého pilota.

Jen dosáhnout samotného středu galaxie může zabrat 40 až 100 hodin a samozřejmě čím více se mu blížíte, tím nebezpečnější nástrahy na vás číhají. Nemyslí se tím pouze planetární fauna, která nemá vesmírné návštěvníky přímo v lásce, ale třeba i určití robotí strážci, kteří mohou na hráče zaútočit, pokud jim přijde, že svým chováním (třeba rozsáhlou těžbou či likvidací živočichů) ohrožuje přirozenou rovnováhu na planetách.

Vesmírné souboje probíhají asi tak, jak bychom si je představovali, tedy loď versus loď z pohledu první osoby. Z poničených lodí vypadává jejich náklad, který můžete ukrást, což ale může proti vám poštvat místní vesmírnou policii. Té se můžete pokusit uniknout, ale pak na vaši hlavu bude vypsaná odměna, která způsobí, že pro vás lety okolo vesmírných stanic nebudou nejbezpečnější.

Některé nepřátelské lodě jsou menší, něktěré větší, některé jsou obří a vysílají na vás menší lodě. Pokud nebudete mít dostatečně obrněnou loď, je možné, že vás během souboje nepřátelé sestřelí, čímž přijdete o veškeré vybavení na lodi, ale alespoň uniknete v modulu na nejbližší planetu s osobními předměty a především penězi, které se budou hodit při kupování nového hvězdného plavidla. Smrt po nouzovém přistání není zas takový problém, jen se objevíte u únikového modulu bez předmětů, které jste od přistání sesbírali.

No Man's Sky by se v příštím roce mělo objevit na PC a PS4 a v následujících týdnech se můžeme těšit na více informací o hře už jen díky velkému preview v novém Game Informeru.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama