Raidy v Destiny nadále jen s přáteli
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Raidy v Destiny nadále jen s přáteli

Raidy v Destiny nadále jen s přáteli

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

4. 12. 2014 12:13
Reklama

Bungie za pár dnů vydává první rozšíření svého Destiny, které by mělo do hry přinést několik úprav údajně na základě přání hráčů, ale jisté je, že vyžadovaný matchmaking pro několikahodinové raidy to nebude.

V nejnovějším Game Informeru se hlavní designer hry Luke Smith vyjádřil k požadavkům na in-game možnost vytvoření šestičlenné party z náhodných lidí, kteří se chtějí na několik hodin ponořit do náročných raidů: „Rozhodně víme, že naši fanoušci vyžadují herní obsah, který po nich vyžaduje přemýšlení, obsah, který představuje netradiční výzvu."

„Spíše než učinit rozhodnutí 'Dobře, tak uděláme matchmaking pro raidy' se raději zamýšlím na tím, jak vytvořit takový obsah a takové pocity v hráčích při aktivitách, které nabízejí matchmaking. To si myslím, že je ten problém. Není to o změně celé podstaty raidu, tak aby umožňoval matchmaking."

Raidy v Destiny nadále jen s přáteli
i Zdroj: Hrej.cz

Bungie před vydáním Destiny slibovali, že raidy ve hře nabídnou něco nezvyklého a náročného v rámci FPS. První a prozatím jediný raid Vault of Glass vyžaduje, aby šestice hráčů okolo úrovně 28 po několik hodin spolupracovala v urputných bitvách proti AI nepřátelům a dbala na svojí pozici v rámci arény, tak i v závislosti na spoluhráčích. Matchmaking pro raidy nebyl zaveden z důvodu, že se vývojáři obávali častého ragequittování a odchodům po nabytí vzácného lootu, které by při hraní s neznámými hráči mohly nastat. Komunita se však postarala o vytvoření míst na internetu, kde se mohou hráči Destiny najít a vytvořit partu pro raidy i jiné herní aktvity.

Nicméně Smith by nějaký takový systém ve hře také rád viděl: „Určitě ve hře chceme jednou mít nějaký systém LFG. Zkrátka místo, kde by se mohli hráči sejít a oznámit ostatním hráčům svůj záměr. Místo, kde můžete říct: 'Chci dělat tohle. Chtěl bys tohle dělat se mnou?' Ale zprovoznění matchmakingu pro raidy opravdu v plánu nemáme."

Rozšíření The Dark Below vychází 9. prosince a mimo jiné také přinese nový raid Crota's End, ve kterém se šest guardianů postaví hivskému bohovi Crotovy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama