CDP vysvětluje odložení Zaklínače 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka CDP vysvětluje odložení Zaklínače 3

CDP vysvětluje odložení Zaklínače 3

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

15. 12. 2014 10:36 4
Reklama

Jednou z nejdůležitějších zpráv minulého týdne bylo odložení data vydání třetího Zaklínače z února na květen. Rozhodnutí vývojářů z CD Projektu bylo nicméně přijato pozitivně, a tak nemuselo vedení firmy nic složitě vysvětlovat a obhajovat. Adam Kiciński, jeden ze členů představenstva, pak mluvil o finanční stránce věci s redaktory polského portálu ISB NEWS a nepřipouští žádné komplikace.

„Hráči vzali naše rozhodnutí dobře. Celý trh se obává nedokončených her pro next-gen platformy,“ řekl Kiciński a v podstatě tím podtrhl to, co se hromadně psalo pod původní zprávou o odložení vydání. Her, které nebyly po svém vydání v pořádku, bylo letos hodně a je vcelku pochopitelné, že se vývojáři z CDP chtějí podobným problémům vyhnout. Zpoždění vydání však vzali pozitivně i distributoři. „Naši distributoři jsou na podobné situace zvyklí a smlouvy nás před těmito riziky chrání. Jejich reakce byly neutrální nebo pozitivní,“ řekl Kiciński.

Co se týče financí, CDP to podle Kicińského v žádném případě neohrozí, a byť se zvednou náklady o několik milionů hlavně na výplatách, pořád je pro firmu lepší vydat odladěnou hru, kolem které se nevytvoří negativní aura. „Bez významu není také fakt, že se posouvá i datum zahájení marketingové kampaně, v rámci které se vyhneme [konkurenčně] obtížnému období Vánoc,“ dodal manažer.

V závěru se pak Kiciński samozřejmě omluvil i za vedení firmy a zopakoval slova samotných vývojářů - únorové datum bylo zvoleno zbrkle, ale pokud chtějí se Zaklínačem 3 něco dokázat, nebylo jiné cesty.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama