Sex v Zaklínači 3 nebude jen na efekt
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sex v Zaklínači 3 nebude jen na efekt

Sex v Zaklínači 3 nebude jen na efekt

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

29. 1. 2015 11:12 21
Reklama

Série Zaklínač je ve své knižní i herní podobě určena spíše dospělejšímu publiku, proto mu není vedle témat jako rasová segregace, šikana nebo komplikované intriky cizí ani téma sexu.

Geralt, ač zaklínač, o své emoce během výcviku a následné mutace nepřišel úplně, což dalo spisovateli Sapkowskému a potažmo i vývojářům z CD Projektu možnost, aby sexuální scény nebyly pouze o ukojení lidské touhy. O jejich významu a důležitosti pak s redaktory The Guardian hovořil designér Damien Monhier a naznačil, že sex v Zaklínači 3 bude sloužit jako důležitá část hráčovy motivace a způsob, jak vyprávět příběh silněji.

„Lidé si myslí, že otevřené ztvárnění sexu nemá žádné opodstatnění. Ne, ne, ne. Tím, že vaše postava strávila intimní chvíle s danou ženou, zasejeme ve vaší mysli pocit, že si musíte její společnost užít,“ vysvětluje Monhier a jeho slova dávají větší smysl, uvědomíme-li si, že mluví o Geraltově osudové lásce, čarodějce Yennefer.

Tím, že bude hráč svědkem sexuální scény, pak sám dostane hlubší motivaci reagovat v momentě, kdy bude Yennefer nezvěstná a vydá se jí hledat s vědomím, že pátrá po někom velmi blízkém. „Nemůžeme hráči říct - jdi a někoho najdi, aniž by osobu znali, nebo o ní měli starost. To by nefungovalo,“ dodává Monhier.

Vážnost explicitních scén, které bývají v jiných hrách terčem kritiky, podtrhuje i fakt, že v Zaklínači 3 nebudou interaktivní a vývojářům dalo hodně práce dát je režijně dohromady. Za tímto účelem strávili v motion capture studiu 16 hodin s tím, že se do finální hry dostal jen zlomek toho nejlepšího. Na druhou stranu by se ale neměl sex ve hře odosobňovat a, jak už jsme ostatně viděli v předchozích dílech, vznikne v nich prostor pro vtipnou nemotornost a další obvyklé situace.

Přičteme-li k odvaze vývojářů Zaklínače 3 i sexuální scény zpracované v Dragon Age: Inquisition, můžeme se konečně zamýšlet nad tím, že hry dospívají? Odpoveď asi nedostaneme hned, ale čím více podobných titulů s podobným přístupem, tím pro celé odvětví videoher jedině dobře.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama