Destiny už si zkusilo 16 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Destiny už si zkusilo 16 milionů hráčů

Destiny už si zkusilo 16 milionů hráčů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 2. 2015 09:09 3
Reklama

Je Destiny hit, nebo není? Co člověk, to názor. Fakta ale mluví sama za sebe a tvrdá data stěží někdo okecá. Destiny má totiž podle Activisionu v tuto chvíli na kontě už závratných 16 milionů registrovaných hráčů.

To je pořádný nárůst od loňského listopadu, kdy se mohla hra pochlubit teprve necelou desítkou. Aktivní hráči podle vydavatele stráví v průměru každý den v Destiny víc než tři hodiny. A sebevědomý vydavatel tak neváhal svou hýčkanou značku označit za “nejúspěšnější uvedení nové herní frančízy na trh v celé historii”.

Velkohubé tvrzení, ale co byste chtěli slyšet od Activisionu? Zvlášť když povážíme, že Destiny se skutečně stala nejprodávanější novou IP v roce 2014. Je nicméně nutné pamatovat na to, mezi registrované hráče může Activision docela dobře počítat i ty, kteří si hru zkusili v rámci trial verze (a s největší pravděpodobností tak i činí), čili nelze říci, že by zdaleka všichni hru koupili nebo byli stále aktivní.

Nicméně Destiny není jedinou kolosálně úspěšnou střílečkou v portfoliu této firmy. Ano, ano, Call of Duty. I tentokrát na něj dojde. Jakby také ne, když jde o čísla. Activision se totiž pochlubil, že značka Call of Duty už mu na tržbách od roku 2003 vydělala 11 miliard dolarů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama