Nominace na ceny BAFTA vede Vetřelec
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nominace na ceny BAFTA vede Vetřelec

Nominace na ceny BAFTA vede Vetřelec

Jiří Bigas

Jiří Bigas

10. 2. 2015 15:51 8
Reklama

Amanda Ripley pro Segu a The Creative Assembly vybojovala nejvíce nominací v BAFTA Games Awards 2015. S šesti želízky v ohni survival horor Alien: Isolation překonal takové hity jako Destiny, Far Cry 4 nebo Middle-earth: Shadow of Mordor.

S úvodem nového roku se doslova roztrhl pytel s nejrůznějšími anketami a oceněními. Minul týden to byly D.I.C.E. Awards, kde titul pro absolutního vítěze ukořistilo RPG Dragon Age: Inquisition od BioWare. Nicméně ani tady si nevedl Mordor špatně. Naproti tomu Vetřelec úplně ostrouhal, teď však mají možnost si britští vývojáři spravit chuť.

British Academy of Film and Television Arts rozhodně patří mezi instituce, jejíž ocenění mají jistou váhu i ve světě videoher, kde se to podobnými anketami jenom hemží. Letos akademie nominovala celkem 51 her v sedmnácti kategoriích. Jak už bylo uvedeno, nejlépe si vede Alien s šesti nominacemi - za absolutně nejlepší hru, nejlepší britskou hru, design, inovaci, audio a hudbu.

V těsném závěsu za Vetřelcem je Far Cry 4 s pěti nominacemi za design, příběh, herecký výkon, umělecké zpracování a hudbu. Shodně nominací vybojovala ale překvapivě i mobilní hříčka Monument Valley (absolutně nejlepší hra, nejlepší britská hra, mobilní hra, původní značka a umělecké zpracování.

Destiny, Mario Kart 8, Mordor a 80 Days jsou už pozadu se čtyřmi nominacemi, zatímco, Call of Duty: Advanced Warfare, Hearthstone, Titanfall, The Vanishing of Ethan Carter, The Banner Saga a Lumino City dosáhly jen na tři.

Vítěze cen vyhlásí akademie na zvláštním ceremoniálu 12. března v Londýně. Večerem bude provázet komik Rufus Hound a celou akci bude živě přenášet Twitch.

Kompletní seznam nominovaných her najdete tady.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama