Nimoye v Elite připomíná stanice
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nimoye v Elite připomíná stanice

Nimoye v Elite připomíná stanice

Jiří Bigas

Jiří Bigas

12. 3. 2015 15:40 10
Reklama

V MMO Star Trek Online už se pár dnů tyčí sochy na památku nedávno zesnulého představitele pana Spocka a teď vzdávají hold Leonardu Nimoyovi i autoři vesmírného simulátoru Elite: Dangerous.

Na orbitě planety Vulcan se v Elite: Dangerous vznáší základna Leonard Nimoy Station speciálně navržená coby pocta hvězdnému herci. Vývojáři z týmu Frontier Developments v čele s Davidem Brabenem dodrželi slovo po svém uctili památku představitele pana Spocka.

Planetu nevybrali náhodou, Vulcan nebo spíš Vulkán, chcete-li, je domovským světem slavného seriálového míšence. Vyseknout poklonu muži, který nás 50 let bavil a inspiroval svým seriálovým alter egem, se rozhodli i autoři hry Star Citizen. Povahu svého památníku ale zatím neodhalili.

Není bez zajímavosti, že ve virtuálním vesmíru Elite: Dangerous byste našli minimálně jednu další stanici pojmenovanou po velikánovi, kterého byste mohli a měli znát. Jakub Červinka a Lukáš Hojer nechali za 500 liber pojmenovat základnu L.L.G. Ladra One na počest Lukáše Ladry, zesnulého zakladatele a prvního šéfredaktora kultovního časopisu Excalibur.

Původní Elite byla jedna z Lukášových oblíbených her a já mohu jen smeknout před tím, jaké má kamarády a jaký skvělý nápad dostali.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama