Šuhei Jošida chce P.T. na Project Morpheus
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šuhei Jošida chce P.T. na Project Morpheus

Šuhei Jošida chce P.T. na Project Morpheus

Jiří Bigas

Jiří Bigas

8. 4. 2015 09:39 27
Reklama

Nemusíte být zrovna fandové virtuální reality, brýlí a helem, aby vám došlo, že hororové hry mohou v kombinaci s touto technologií nabídnout zcela novou úroveň strachu. Prezident Sony Computer Entertainment Worldwide Studios Šuhei Jošida proto touží vidět hratelný teaser Silent Hills pro Project Morpheus.

Ať už to nyní v souvislosti s Kodžimovým plánovaným odchodem z Konami nakonec dopadne s pokračováním kultovního survival hororu jakkoli, vedení Sony by bylo rádo, aby se P.T. dostal mezi zkušební tituly, které budou podporovat headset pro virtuální realitu, který má obohatit konzoli PlayStation 4 coby volitelné příslušenství. V rozhovoru pro britskou mutaci Oficiálního PlayStation magazínu Šuhej Jošida prohlásil, že P.T. je ideální kandidát pro tuto technologii.

Na druhou stranu prý Sony vývojářům vždy říká, aby se nesnažili jen portovat už hotové hry a namísto toho navrhli tituly od základu přizpůsobené virtuální realitě. Něco tak strašidelného, jako bylo právě P.T., by ale rád Jošida zařadil do plejády podporovaných titulů.

A pravdou je, že by to byl vážně hodně děsivý zážitek. Samotný P.T. zcela nečekaně představený loni v létě na Gamescomu si vyzkoušel více než milion hráčů. A většina z nich by se zřejmě shodla na tom, že je to jedna z nejstrašidelnějších her, jakou kdy hrála. Prostě ideální předvoj a náznak toho, jak by mohly dopadnout Silent Hills, na nichž měli spolupracovat právě Hideo Kodžima a slavný filmový režisér Guillermo del Toro. Otázkou je, co bude s projektem nyní.

V Konami by ale klidně mohli udělat gesto dobré vůle a P.T. coby další pokus zkusit naroubovat na virtuální realitu od Sony. Project Morpheus by se měl dostat na trh v první polovině příštího roku. Času tak mají ještě dost a dost.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama