Vývojáři Lost Planet 3 balí kufry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vývojáři Lost Planet 3 balí kufry

Vývojáři Lost Planet 3 balí kufry

Jiří Bigas

Jiří Bigas

5. 5. 2015 10:39
Reklama

Konec každého herního studia je smutný. A to i toho, které nedokázalo úplně najít cestu k srdcím hráčů. Kalifornský tým Spark Unlimited zavírá krám.

To, že se s vývojáři něco děje, trochu nestandardně prozradila dražba vybavení. Když Polygon jednoho z šéfů týmu konfrontoval se spekulacemi, Spark Unlimited přiznali, že s vývojem her skutečně končí. Klíčoví zaměstnanci se ale pokusí najít jiný byznys, v němž by se mohli prosadit. To ovšem neplatí pro většinu zaměstnanců, kteří budou bohužel propuštěni.

Studio tak pochopitelně muselo ukončit i vývoj free-to-play titulu, který mělo v tuto chvíli v produkci. Do portfolia nezávislého studia, které kompletně vlastní jeho zaměstnanci, už žádná další hra nepřibude. Spark Unlimited přitom nebyli žádní zelenáči. Tým založili bývalí vývojáři Medal of Honor a hned jejich prvotina Call of Duty: Finest Hour si na konzolích PS2, Xbox a GameCube vedla docela dobře.

Jenže na tento relativní úspěch z roku 2004 už nedokázali za 11 let vývojáři navázat. Všechny jejich tituly (Turning Point: Fall of Liberty, Legendary, Lost Planet 3, Yaiba: Ninja Gaiden Z), i když vypadaly nadějně, se nakonec moc nepovedly a sbíraly přinejlepším průměrné známky. Průměrné hodnocení jejich her se pohybuje těsně nad hranicí 50 procent, a to je opravdu málo na tým, který dostal šanci dělat hned na několika licencovaných titulech z velkých sérií.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama