Microsoft platil lidem z Mojangu, aby zůstali
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Microsoft platil lidem z Mojangu, aby zůstali

Microsoft platil lidem z Mojangu, aby zůstali

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

4. 6. 2015 06:30 1
Reklama

Časopis Wired zveřejnil několik pasáží z chystané knihy o Minecraftu a společnosti Mojang, která bude reflektovat také situaci kolem akvizice firmou Microsoft. Právě v tomto období se v Mojangu děly zajímavé věci, které budou ve zmiňované publikaci diskutovány s nečekanou otevřeností.

Zajímavá informace se váže s motivací zaměstnanců Mojangu, kterým Microsoft po dokončení akvizice jednotlivě nabídl 2 miliony švédských korun, aby ve firmě zůstali alespoň po dobu následujícího půl roku. Všem zaměstnancům pak byla po dobu dvou let garantována jejich výplata, a to i v případě, došlo-li by k uzavření stockholmské kanceláře a přesunu týmu do Redmondu, kde sídlí Microsoft.

Kniha dále uvádí, že přinejmenším jeden zaměstnanec tuto nabídku odmítnul, ne všichni totiž byli z akvizice nadšení. Lépe řečeno, ne všichni byli nadšení z toho, jak rychle se celá záležitost stala veřejnou věcí a jen to v nich umocnilo pocit, že byli v podstatě zrazení otcem zakladtelem Markusem Perssonem.

Bez problémů se pak neobešla ani návštěva zástupce Microsoftu Matta Bootyho v kancelářích vývojářů. Během diskuze nad budoucností Mojangu několikrát popletl název firmy a mluvil o ní jako o Minecraftu. Tým lidí, kteří se na vývoji slavné hry nepodíleli, tuto skutečnost nebrali s takovým klidem jako Booty a jen se utvrdili v tom, že s dalšími projekty se možná ani nepočítá.

Více se dočteme už 16. června, kdy kniha s dlouhatánským názvem - Minecraft: The Unlikely Tale of Markus Notch Persson and the Game that Change Everything - Second Edition - konečně vychází. Počtení to bude bezesporu hodně zajímavé.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama