Třetí díl série Shenmue je (téměř) realitou
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Třetí díl série Shenmue je (téměř) realitou

Třetí díl série Shenmue je (téměř) realitou

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

16. 6. 2015 12:15 13
Reklama

Sen minimálně dvou generací herních fandů, kteří mají rádi promyšlené hry, jenž možná nebyly úplně po všech stránkách vybroušené, ale pomohly ustanovit základy zbrusu nového žánru, byl konečně splněn.

Yu Suzuki, tvůrce například bojovkové série Virtua Fighter, totiž konečně potvrdil vývoj třetího dílu série Shenmue, který aktuálně žádá o podporu na serveru Kickstarter. V době psaní této novinky už ale vybral potřebné 2 miliony dolarů a směle kráčí vstříc dalším dílčím cílům své kampaně.

Stalo se to během tiskového briefingu firmy Sony, který uzavíral včerejší maraton tiskových konferencí. Sony ovšem nebude titul (alespoň jak se zatím zdá) vydávat, nýbrž mu pouze poskytla mediální podporu. Samotný Kickstarter nicméně hlásá, že hra vyjde na PS4 a na PC, o Xbox One zatím nepadlo ani slovo, ale vyloučené to pochopitelně není. 

Co je vlastně Shenmue? Především je to vynikající, příběhem řízená adventura, v níž reálně plyne čas, jako jedna z prvních zavedla ještě na konzoli Dreamcast pojem "quick time" sekvence a co je vůbec nejhlavnější - zůstala nedokončena (druhý díl jsme hráli v našem retru). Po vydání dvou dílů z celkem plánovaných šestnácti a proinvestovaných téměř sto milionech dolarů se pochopitelně nikdo nechtěl do tak nákladného projektu s nulovou šancí na návratnost vložit. Teď ale, s pomocí herních fanoušků, může sen ožít a stát se konečně realitou.

A pokud to náhodou nevíte, tak já se těším na Shenmue 3 jako malej kluk. Ale rozhodně ne tolik, jako kolega Michael Huber z GameTrailers!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama