Sony si nebyla jistá ženou ve hře Horizon
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony si nebyla jistá ženou ve hře Horizon

Sony si nebyla jistá ženou ve hře Horizon

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

18. 6. 2015 13:19 15
Reklama

Možná si myslíte, že opětovné představení hry The Last Guardian přivodilo Šuhej Jošidovi nějaké ty motýlky v žaludku. Možná ho mohlo lehce znervóznit takové oznámení remaku Final Fantasy VII. Nebo možná kickstartování třetího Shenmue. Ale kdepak - bylo to známení zbrusu nového IP Horizon: Zero Dawn.

Tahle hra od studia Guerrilla Games jednak vypadá výborně (takže asi nebyla a nebude úplně levnou záležitostí) a pak disponuje ženskou hlavní hrdinkou. V době, kdy ve hrách bují debata o rovnoprávnosti žen a mužu, je toto obzvlášť pikantní téma, ale Jošida k němu od začátku přistupoval tvrdě pragmaticky.

"Byl jsem velmi nervózní z reakci lidí. Hlavně jsem se bál tří věcí. Jak budou lidé reagovat na to, že jde o RPG z otevřeného světa. Jak se budou tvářit na konflikt strojů a primitivních nástrojů. A jak přijmou ženu jakožto hlavní postavu. Naše focus testy sice dopadly vždy pozitivně, ale z prvního veřejného představení jsem měl zkrátka stále obavu." Jošida se bál hlavně z toho důvodu, aby zařazení ženy neohrozilo prodeje, když by se v traileru stejně dobře mohl objevit i sympatický svalovec.

"Potěšilo mě, že nejsme rozhodně jediní, kdo se o něco podobného pokouší. Nový díl Mirror's Edge, nový Assassin, jako odvětví zábavy se stále rozrůstáme a je fajn vidět, že se všichni snažíme o něco nového a tak trochu revolučního. Hráči už dávno nejsou ta skupina lidí, která hrála před deseti lety. Dnes hraje každý. A my, jakožto PlayStation, máme teď jedinečnou šanci jak zasáhnout daleko širší publikum. I včetně toho, že naší hlavní hrdinkou bude žena", doplnil Jošida.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama