Proč vzniká remake Final Fantasy VII?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Proč vzniká remake Final Fantasy VII?

Proč vzniká remake Final Fantasy VII?

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

19. 6. 2015 11:58 11
Reklama

Oznámení z letošní tiskové konference Sony - remake Final Fantasy VII - vyrazilo dech půlce herního světa. Proč ale vzniká právě teď, proč nevznikl třeba před deseti lety? Proč se kolem něj muselo kroužit takových let a dočkali jsme se ho až po osmnácti letech? Tetsuja Nomura se v rozhovoru pro japonský magazín 4gamer rozpovídal o nezvyklém důvodu.

"Ve skutečnosti jsme chtěli udělat remake FFVII docela dlouho, ale ten opravdový důvod, proč jsme se teď odhodlali, byste asi sami nezjistili. Je to ale jednoduché, všichni se blížíme do určitého věku a po pár letech bychom už se třeba na tomto projektu nesešli. Já jsem z celého týmu nejmladší a to je mi 45 let. Kolegové Kitase a Nodžima jsou ještě starší a kdo ví, co by s nimi bylo za pár let", rozesmál se na celé kolo Nomura, zatímco Kitase s Nodžimou nehnuli ani brvou.

Nomura rovněž podotkl, že pokud by se oni sami spokojili pouze s upgradem grafiky, vznikl by remake daleko dříve. Celý vývojářský tým se ale chtěl sejít ještě jednou hlavně proto, aby hru předělali do té podoby, jako kdyby jednoduše vyšla teď, ne v roce 1997. A to je sympatické!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama