Jošida tlačil vydání The Last Guardian
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jošida tlačil vydání The Last Guardian

Jošida tlačil vydání The Last Guardian

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

25. 6. 2015 12:49 2
Reklama

Vypadá to, že příští rok se po sedmi letech od prvního oznámení skutečně dočkáme The Last Guardian. Hra, na které se začalo pracovat v roce 2007 neměla lehký vývoj a prezident Sony Šuhei Jošida v rozhovoru pro Business Insider vysvětlil, co vlastně vývojářům zabralo tolik času.

Team Ico se po vydání Shadow of the Colossus v roce 2005 na dva roky rozpustil, aby se v roce 2007 opět sešel s vizí hry, která trumfne jejich dosavadní dva herní projekty po všech stránkách.

The Last Guardian, příběh chlapce a malého gryfa, se sice poprvé objevil v traileru na E3 už v roce 2009, ale málokdo asi tušil, že ukázka ze hry její skutečné podobě neodpovídala.

Jošida potvrdil, že hra v té době na PlayStation 3 neběžela plynule a záběry ze hry musely být pro E3 trailer zrychlené, aby hra vypadala plynule. Vývojáři doufali, že do vydání se jim podaří hru optimalizovat a dosáhnou plynulého frameratu.

Postupem času však vývojářům začalo být jasné, že bez značných kompromisů hra na PlayStation 3 prostě v uspokojivé podobě nevyjde. Jošida nastínil mnohé technické problémy, kdy nově přidané prvky rozbíjely ty stávající, což vývoj hry pouze zpomalovalo.

Nakonec se Team Ico rozhodl hru přesunout na PS4 kvůli výkonu nové generace. To si však vyžadovalo překopat základní kameny hry a hru vystavit od úplného začátku. Od minulého roku je titul údajna na PS4 hratelný a vývojáři věří, že se jim hru podaří tentokrát už určitě vydat.

Jošida po celou dobu vývojáře v práci podporoval a projekt bránil navzdory spekulacím, že šéf vývoje Fumito Ueda od hry v průběhu let odešel. Ueda po celou dobu u The Last Guardian zůstal, jen se rozhodl přejít na smlouvu, která mu zajistila svobodu a možnost práce na více projektech.

The Last Guardian by měl vyjít příští rok exkluzivně pro PS4.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama