Minecraft 2 zatím není na pořadu dne
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Minecraft 2 zatím není na pořadu dne

Minecraft 2 zatím není na pořadu dne

Jiří Bigas

Jiří Bigas

6. 8. 2015 13:00 10
Reklama

Pokud jste se domnívali, že Microsoft bude po svém velkém nákupu vývojáře ze studia Mojang tlačit k tomu, aby co nejdříve přispěchali s regulérním pokračováním sandboxového velehitu Minecraft, zatím tomu nic nenasvědčuje.

Tyto plány už loni na podzim popřel šéf xboxové divize Phil Spencer a teď i samotní vývojáři říkají, že Minecraft 2 není něco, co by mělo přijít v blízké době. “Zatím neproběhla žádná diskuze na téma Minecraft 2,” řekl serveru IGN šéf Mojangu Jonas Martensson. Zřejmě tím ale myslel spíš žádnou vážnou debatu, protože si lze jen stěží představit, že by o případném pokračování dosud nepadlo v kancelářích studia a vydavatele ani slovo.

Martensson prý očekává že stávající hru budou podporovat přinejmenším do roku 2020. “Nemůžu slibovat donekonečna, že nikdy nebude žádný Minecraft 2, ale v dohledné budoucnosti skutečně nebude,” prohlásil. Šéf Microsoft Game Studios Matt Booty doplnil, že Microsoft podle jeho slov taktéž nikdy nemluvil o Minecraftu 2, protože na stávající hru pohlíží spíš jako na platformu, kterou lze neustále vylepšovat.

Namísto klasického pokračování tak Mojang podle Martenssona (alespoň prozatím) především naslouchá fanouškům, podporuje modifikace a vydává hru na tolik platforem, jak je to jen možné. Pravdou je, že Minecraft už si můžete zahrát skoro na všem… Skoro, významnou výjimku totiž představují konzole od Nintenda, kde zatím chybí. Ať už Microsoftu věříte, že zatím na pokračování nepomýšlí, nebo nikoli, faktem je, že druhý Minecraft by už vznikal bez autora originálu Markuse Perssona, který po prodeji značky Microsoftu ze studia odešel.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama