Just Cause 3 vypomůže FFXV technologiemi
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Just Cause 3 vypomůže FFXV technologiemi

Just Cause 3 vypomůže FFXV technologiemi

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

9. 8. 2015 10:45 2
Reklama

Gamescomem proběhla informace, že by vývojáři Final Fantasy XV chtěli navázat spolupráci s Avalanche Studios a využít pro svoji hru vybrané technologie z Just Cause 3. Podstatu spolupráce dvou studií nakonec vysvětlil šéf vývoje Hadžime Tabata v interview s japonským magazínem Famitsu.

Final Fantasy XV přijde s otevřeným světem, který svádí k návratu pozapomenutého prvku hry, který dříve patříval k ikonickým rysů série. Do hry by se měly vrátit létající lodě, se kterými bychom mohli po světě volně cestovat, podobně jako to šlo do devátého dílu.

"Nejsem si jistý, jestli to stihneme do vydání, ale myslím, že bychom to měli udělat, i kdyby to vyšlo později ke stažení," řekl Tabata v interview. "Rád bych měl tu možnost proletět se po světě. Rád bych to zažil a je mi jasné, že fanoušci by to rádi zažili také."

Klasické díly Final Fantasy obsahovaly mapu světa, po které se hráči nejprve pohybovali pěšky, ale časem dostali nové dopravní prostředky, které většinou umožnily přepravu do nových částí hry. Ať už se jednalo o Highwind (FFVII), Ragnarok a Balamb Garden (FFVIII) nebo Invincible (FFIX) a další, létající lodě hráli ve hře velkou roli a téměř se počítaly mezi členy party.

"Tohle je něco, co teprve začalo," prozradil Tabata na konto spolupráce a Avalanche Studios, kteří mimochodem vybrali své jméno podle rebelské organizace ve FFVII. O sdílení technologií se obě studia začaly bavit na letošní GDC, kde japonským vývojářům učaroval "unikátní a plynulý přechod mezi ovládáním postavy a letadla" v Just Cause 3.

Final Fanatsy XV by mělo vyjít do konce příštího roku, ačkoliv dle slov Tabaty je vývoj momentálně zhruba za polovinou. Přesnější datum vydání bychom se měli dočkat do konce tohoto měsíce na PAX Prime v Seattlu.

Podívejte se do galerie na přehled nejznámějších létajících lodí ze série.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama