Na Horizon se dělalo ještě před Killzone 4
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Na Horizon se dělalo ještě před Killzone 4

Na Horizon se dělalo ještě před Killzone 4

Jiří Bigas

Jiří Bigas

17. 8. 2015 09:41 2
Reklama

Horizon Zero Dawn od holandských vývojářů ze studia Guerrilla Games je ve vývoji mnohem déle, než jste si možná mysleli.

Na hře se začalo pracovat ještě ještě před Killzone Shadow Fall z roku 2013, přesněji řečeno těsně po vydání Killzone 3 z roku 2011. Prozradil to spoluzakladatel studia Hermen Hulst v posledním čísle Oficiálního PlayStation magazínu s tím, že týmu velmi pomohlo mít hotový engine už při uvedení konzole PS4 na trh. I díky práci na hře Horizon Zero Dawn a její technologii se tak mohla poslední Killzone objevit v nabídce launchových titulů.

Ve vzpomínkách se Hulst také ještě jednou vrátil k loňskému podzimnímu úniku materiálů k tehdy neoznámenému Horizonu. “Když se něco takového stane, nemáte radost,” prohlásil s tím, že tomu chce každý vývojář zabránit. Při pohledu zpátky to prý ale byl skvělý focus test, možná ten nejlepší, jaký by si mohli přát. “Prohrabali jsme se všemi komentáři na NeoGAFu a dalších fórech, kde se o tom lidé bavili, a bylo úžasné vidět, že se lidem ten nápad s robotickými dinosaury líbí,” řekl Hulst s úlevou.

Podle všeho autoři v takovou odezvu ani nedoufali. Původně se dokonce prý v Guerrilla Games obávali, že lidé uniklé koncepty odsoudí, když nebudou znát více podrobností a celou vizi hry. To se ale naštěstí nestalo.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama