Nové boje pro remake FF VII se teprve zkouší
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Nové boje pro remake FF VII se teprve zkouší

Nové boje pro remake FF VII se teprve zkouší

Vojta Dřevíkovský

Vojta Dřevíkovský

26. 8. 2015 07:59 2
Reklama

Je to smutné, ale je to tak. Na remake Final Fantasy VII si prostě budeme muset počkat. Další zpráva o raném stavu hry přichází od jednoho z producentů remaku, Jošinoriho Kitase, který u původní hry figuroval jako režisér a scénárista.

"Už se dostáváme k vizuálnímu stylu hry. Na druhou stranu, momentálně pracujeme na bojovém systému hry metodou pokus-omyl," vyjádřil se Kitase v rozhovoru s Famitsu.

"Je možné, že příkazový systém soubojů ze starých časů už dnes nebude fungovat a tak se přemýšlíme, kterým směrem se v remaku se souboji vydáme."

"Normálně, když děláte remake, je výsledek hráčům prostě povědomý. My se snažíme vymyslet, jak udělat Final Fantasy VII tak, abychom hráče pořád dokázali překvapit."

Souboje přes příkazy jsou sice trochu staromódní, ale ze svého pohledu bych je rozhodně nenazval zastaralými. Kdyby se remake zbavil ATB systému, přišel by o část odkazu původní hry a především o ten v remacích jde v prvé řadě, ne?

Rozhodně bych ale jakékoliv změny překousl, jen pokud se vývojáři nedotknou systému materií. Ty se v původní hře vkládaly do zbraní, měnily jejich statistiky a zpřístupňovaly v bojích kouzla. Hlavně neopravovat něco, co není rozbité.

A co Kitase vzkazuje nedočkavým fanouškům, kteří vyhlížejí jakýkoliv náznak data vydání? "Prosím, neptejte se mě, jak daleko jsme ve vývoji a podobně. (smích)"

Takže asi tak. (smích)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama