V Minecraftu postavili Kraj z Pána prstenů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka V Minecraftu postavili Kraj z Pána prstenů

V Minecraftu postavili Kraj z Pána prstenů

Jiří Bigas

Jiří Bigas

9. 9. 2015 12:33
Reklama

Tolkienova Středozem je častým zdrojem inspirace pro hráče Minecraftu. S pomocí kultovního sandboxu už vzniklo nespočet autentických staveb, ale tento konkrétní výtvor si přesto zaslouží zvláštní pozornost.

Tým pětadvaceti lidí bezmála celý rok pracoval na virtuálním Kraji, který se rozkládá na severozápadě Středozemě a je domovem hobitů. Neuvěřitelně detailní mapa v měřítku 1:58 patří podle GameSpotu mezi to nejlepší, co jste mohli v Minecraftu spatřit, a my ochotně souhlasíme. Našli byste tu nejen samotný Hobitín a Dno pytle, ale i celou řadu dalších míst, která můžete poznat z filmů nebo Tolkienových knih.

Do Kraje se pětadvacet odvážlivců pustilo v loni v listopadu a domnívají se, že jde pravděpodobně o jednu z nejdetailnějších a nejlépe zdokumentovaných map, jaké kdy kdo ve hře vytvořil. Výsledek jejich snažení je opravdu ohromující a na některých záběrech byste možná Minecraft na první pohled ani nepoznali. Dohromady bude jejich Kraj obsahovat 25 vesniček a bude mít rozlohu 3500x2500 bloků.

Autoři mapy ale mají v plánu ve své práci pokračovat, zajít ještě dál a nakonec vytvořit celou Středozem. Hůrka, která s Krajem sousedí, je údajně už hotová. Aktuální podobu může každý prozkoumat na serveru ArdaCraft. Přirozenější a realističtější vzhled Kraji propůjčila modifikace Conquest RP a řada dalších úprav. Více informací a detailů o tomto projektu najdete na webu Imgur, kde se autoři se svým výtvorem pochlubili a popsali jednotlivé obrázky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama