Autoři Killzone mohli dělat Stroj času
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Killzone mohli dělat Stroj času

Autoři Killzone mohli dělat Stroj času

Jiří Bigas

Jiří Bigas

18. 9. 2015 10:41
Reklama

Proslulý vědecko-fantastický román spisovatele Herberta George Wellse z roku 1895 se mohl stát předlohou videohry od holandského studia Guerrilla Games, které má na svědomí sérii Killzone a nyní pracuje na titulu Horizon Zero Dawn.

Tahle zajímavá informace vyplynula úplnou náhodou během rozhovoru pro IGN. Herman Hulst v něm prozradil, že podobnost mezi vizuální stylizací Horizonu a slavným příběhem není vlastně tak docela náhodná, jak se tazatel domníval. Na narážku o podobnosti Hulst odvětil, že je to legrační, protože Stroj času H. G. Wellse byl skutečně jedním z námětů, jímž se studio zabývalo, než se pustilo do nového projektu.

Z jednoho z těchto návrhů se vyklubal právě Horizon Zero Dawn, ale další mohl být adaptací kultovního sci-fi díla. “I když jsme si ho (Stroj času) nakonec nevybrali, myslím, že můžete najít některého jeho prvky přenesené do Horizon,” dodal Hulst. Pokud jste Stroj času četli, anebo viděli některou z jeho filmových či televizních adaptací, asi vás otázka IGN nepřekvapí. Jistou podobnost lze v nové dystopické vizi od Guerrilla Games skutečně spatřovat. Především v mísení vědeckotechnického pokroku, vizi vlastní zhouby nebo přesunu do vzdálené budoucnosti, která nápadně připomíná druhou generaci pravěku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama