Takhle vypadal Nathan Drake z Uncharted
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Takhle vypadal Nathan Drake z Uncharted

Takhle vypadal Nathan Drake z Uncharted

Jiří Bigas

Jiří Bigas

29. 9. 2015 14:35 3
Reklama

Vydání kolekce remasterované trilogie Uncharted se kvapem blíží a daleko už není ani čtvrtý díl. Vývojáři nás proto nechali trochu nahlédnout do své kuchyně a odhalili nejedno zajímavé tajemství.

Ještě než Petr Strecker vyřkne verdikt nad Uncharted: The Nathan Drake Collection, možná by vás mohlo zajímat, že hlavní hrdina série Nathan Drake mohl vypadat úplně jinak, než jak jej dnes známe. Server The Verge v reportáži ze zákulisí přinesl informaci, že protagonista hry původně vypadal víc jako postava z komiksu nebo animovaného filmu a její podobu inspiroval Johnny Knoxville známý ze série Jackass.

I když některé povědomé rysy už Nathan nezapře, vývojáři se nakonec jeho podobu rozhodli více podřídit tradičnější představě virtuálního fešáka. Pěkná tvářička ale sama o sobě tvoří jen část Nathanovy osobnosti, a tak bylo třeba ji obdařit i odpovídajícím hlasem. Scénárista Josh Scherr prozradil, že studio vyzkoušelo asi 20 až 30 herců, než kápli na toho pravého. Nakonec hlavní postavě propůjčil svůj hlas profesionální herní dabér Nolan North, který lépe než kdokoli jiný dokázal vystihnout vážnost i lehkomyslnost postavy a jejích scén.

Na druhou stranu popisovaný odklon od komiksového a veselého pojetí, který byl po mnoho let poznávacím znamením her od studia Naughty Dog, a snaha vytvořit realistický blockbuster se střílením po lidech otrávila některé tehdejší zaměstnance natolik, že raději tým odpustili. Velké množství lidí, které bylo na první Uncharted třeba, mělo také za následek zrušení neoznámené hry ze série Jak & Daxter pro PSP, aby se celé studio mohlo soustředit výhradně na novou značku.

Takhle vypadal Nathan Drake z Uncharted
i Zdroj: Hrej.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama